Fiat-alternativa investerare bör söka Bitcoin, säger SkyBridge Executive

Trots sin jämförelse och liknande bana till guld bör investerare som söker alternativ undersöka bitcoin, säger SkyBridge’s Troy Gayeski.

Priset på guld kommer sannolikt att stiga under det kommande året, när Federal Reserve börjar minska sina tillgångsköp, säger SkyBridge Capital, investeringschef. Trots denna framskrivning säger Gayeski, som också är seniorportföljförvaltare på SkyBridge, att investerare som söker valutalternativ som globala skuldballonger bör undersöka bitcoin.

”Vi kommer att hålla fast vid bitcoin och krypto eftersom vi bara tror att det finns mer uppåtriktat”, sa Gayeski. Även om bitcoin är mer flyktigt, ”kommer du att fånga lite mer juice än du gör i guld från samma fenomen,” tillade han.

Fed avsmalnande

Övervägandet kommer när Federal Reserve (Fed) har börjat antyda att minska den massiva stimulans som den har injicerat i ekonomin under det senaste året.

Fed: s handlingar kom för att stoppa den ekonomiska minskningen från den globala COVID-19-pandemin. De massiva utgifterna har dock lett till högre inflation, samtidigt som statsskulden har ökat avsevärt. Båda dessa konsekvenser har förtroende för överklagandet av fiat alternativa tillgångar, såsom guld eller kryptovalutor.

Även om nyheterna om Fed: s eventuella avsmalnande kan dessa alternativa tillgångar förlora en del av sin senaste glans. Gayeski erkände detta, men betonade också dessa alternativ, ”är på ett mycket bättre ställe nu för att hantera den eventuella avsmalningen.”

Bitcoin kontra guld

Både guld och bitcoin har upplevt vilda svängningar de senaste månaderna mitt i ett år med nya höjder. Bland den stigande inflationen och kryptovalutans stigande framträdande diskuterar vissa dess meriter i förhållande till bullion. Framstående finansinstitut är uppdelade i sina åsikter mellan de två. Medan Citigroup Inc. sa att guld förlorar glans jämfört med kryptovalutor, säger Goldman Sachs Group Inc. att de två kan samexistera.

Under tiden tar SkyBridge Goldman-perspektivet och är stolt över sitt diversifierade perspektiv. Ändå lägger företaget särskild tonvikt på bitcoin, kanske för att legitimera det för potentiellt skeptiska investerare. SkyBridge är bland ett dussin sökande till en bitcoin-börshandlad fond (ETF) som fortfarande väntar hos SEC. Dessutom sa SkyBridge-grundaren Anthony Scaramucci nyligen att en väldiversifierad portfölj borde ha åtminstone en liten position i bitcoin.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link