Fem BitConnect-promotorer stämde för marknadsföring och försäljning av oregistrerade värdepapper

United States Securities and Exchange Commission (SEC) har vidtagit rättsliga åtgärder mot fem personer som främjar den nedlagda kryptovalutautbytet BitConnect.

Rapporter visar att den federala tillsynsmyndigheten har stämt anklagelserna om att de tilltalade hjälpte till att marknadsföra och sälja värdepapper utan att registrera dem hos SEC. Deras marknadsföringsaktiviteter samlade mer än 2 miljarder dollar från investerare i detaljhandeln.

Mer specifikt hävdar SEC att arrangörerna annonserade BitConnect “utlåningsprogram” mellan januari 2017 och januari 2018 genom att lägga upp en serie YouTube-vittnesmål. Ibland publicerade de testimonialvideorna flera gånger om dagen. Arrangörerna fick därefter provision för alla investerarkontanter de kunde locka till sig. Rapporter anger att en av de anklagade tjänade över 2,6 miljoner dollar.

SEC delade en press släpp på deras Twitter-konto den 28 maj. Släppningen listade deras anklagelser i detalj, tillsammans med de anklagades namn.

Lara Shalov Mehraban, biträdande regional chef för SEC: s New York Regional Office, citerades för att säga:

”Vi hävdar att dessa svarande olagligt sålde oregistrerade digitala värdepapper genom att aktivt främja BitConnect-utlåningsprogrammet till investerare i detaljhandeln. Vi kommer att försöka hålla ansvariga för dem som olagligt tjänar pengar genom att dra nytta av allmänhetens intresse för digitala tillgångar. ”

SEC har åtalat fyra av individerna för brott mot registreringsbestämmelserna i federala värdepapperslagar. Under tiden anklagade kommissionens klagomål den femte mannen för att hjälpa BitConnect oregistrerade erbjudande och försäljning av värdepapper.

BitConnect slutade fungera som en utbyte under 2018 påståenden om bedrägerier.

SEC: s andra kryptofall

Kommissionen förblir också inlåst i ett pågående juridiskt dragkamp med Ripple Labs. De har hävdat att företagets VD Brad Garlinghouse och grundare Christian Larsen genomförde ett olagligt värdepapperserbjudande.

Den 21 maj uppgav rapporterna att SEC hade vunnit rätten att få tillgång till ytterligare upptäcktsinformation från Ripples utomeuropeiska tillsynsmyndigheter. Detta var resultatet av en fråga som började tillbaka i april, när Ripple skickade in ett brev till domaren Sarah Netburn, där hon begärde att hon skulle stoppa SEC från att försöka få denna information. I brevet hävdades att SEC kontaktade sina utländska tillsynsmyndigheter som en hottaktik.

Domare Netburn dömde emellertid i slutändan till SEC: s fördel. Hon uppgav att det inte fanns några bevis som tyder på “att SEC utfärdade sina begäranden i ond tro.”

Den senaste utvecklingen i SEC vs. Ripple gäller svarandens begäran att försegla utställningar. Den 28 maj den tidigare federala åklagaren James K. Filan twittrade att SEC hade gjort invändningar mot den begäran. Filan, som regelbundet har kommenterat kostym på Twitter, sade att SEC noterade det stora allmänna intresset i ärendet. Han hänvisade också till antalet deltagare vid telefonkonferenser den 6 april och 30 april.

Mr Filan följde upp med en annan tweet kort därefter angående Ripples motstånd mot SEC: s förslag till en ny upptäcktskonferens.

“SEC lämnade också in ett svar på Ripples opposition mot SEC: s motion för en upptäcktskonferens”, läste tweeten. “Liksom SEC: s ursprungliga förslag, lämnades svaret in under försegling, så vi vet inte vad det handlar om förrän förseglingsfrågan är avgjord.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link