Federal Reserve Governor driver för centralbankens digitala valuta

[ad_1]

Efter att Federal Reserve-ordförande Jerome Powell uppgav att centralbanken inte hade bråttom att utfärda en centralbank digital valuta (CBDC), säger Fed-guvernör Lael Brainard att de faktiskt förstärker forskningen i en CBDC.

Guvernören för Federal Reserve Brainard har börjat pressa hårdare för en digital dollar efter att ordförande Jerome Powell uppgav att Fed inte hade bråttom att lansera en CBDC. I ett tal på måndagen sa Brainard att en kryptovaluta med centralbank kunde ge många fördelar för alla inblandade parter.

Att tillhandahålla finansiella tjänster till nästan 20% av ”underbankerade” amerikanska medborgare är en av de största fördelarna som Brainard talade om i en kryptokonferens i morse. Brainard citerade också säkerheten för ett federalt system, tillsammans med utvecklingen av effektivitet och gränsöverskridande betalningar. Detta skulle underlätta stressen vid transaktioner mellan människor i olika länder avsevärt.

Medan Brainard betonade vikten av att fortsätta med försiktighet, tror hon att covid-19-epidemin ökade behovet av ett system som skulle ge tillgång till ett brett spektrum av individer till reglerade digitala pengar. Ett exempel på detta skulle vara de många medborgare som inte fick sina lättnader, på grund av att de inte hade ett bankkonto eller ett konto med felaktig information enligt Internal Revenue Service.

Brainard tror att med ett CBDC skulle dessa människor ha fått sina pengar deponerade och fått det snabbare.

”I USA har pandemin påskyndat övergången till digitala betalningar och ökat efterfrågan på kontanter. Medan användningen av kontanter ökade vid vissa tider har konsumenter och företag gjort en betydande övergång till kontaktlösa betalningar som drivs av elektroniska betalningar, säger Brainard i ett uttalande och tillade:

”Federal Reserve fortsätter att lova att människor har tillgång till säkra, pålitliga och säkra betalningsmetoder, inklusive kontanter”, fortsatte Brainard. ”Som en del av detta arbete måste vi undersöka och förutsäga i vilken utsträckning hushållens och företagens behov och preferenser kan flyttas längre in i digitala betalningar över tiden.”

Brainards press mot ett CBDC drivs av hennes önskan att hjälpa konsumenterna att få tillgång till elektroniska valutor. Den bredare tillgången till kryptovalutor har populariserats med hjälp av bitcoin (BTC) och dess ständigt växande lista över konkurrens. Kinas centralbank har gått framåt med sitt eget CBDC-projekt, tillsammans med andra länder världen över.

Nyligen lanserade Boston Fed och MIT ett samarbetsprojekt för att sätta upp hypotetiska modeller. Flera andra Fed-distrikt bedriver också egen forskning med liknande mål i åtanke. FedNow-tjänsten, som är ett planerat betalningssystem som på vissa sätt skulle likna digitala dollar, förväntas lanseras 2023.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link