Fängslade Dark Web Cocaine Dealers tjänade över $ 4,8 miljoner i Bitcoin

[ad_1]

I korthet

  • Två män har fängslats efter att ha använt mörka webbplatser för att köpa kokain.
  • Polisen undersökte de två mörka webbplattformarna för sociala medier sedan februari förra året.

En brittisk domstol har dömt två män som tjänade över 3,5 miljoner pund (4,87 miljoner dollar) i Bitcoin genom att sälja kokain från Sydamerika på det mörka nätet, rapporterade Birmingham Live.

Jehanzeb Amar – den uppenbara ledaren för operationen – och Salahydin Warsame sålde kokain från den brittiska staden Birmingham. De använde två mörka webbplatser för sociala medier, ”LetsWork” och ”TheOnlyLw”, för att köpa drogen. Kokainet kom från Colombia, Peru och Bolivia.

Undercover-polisen gick igenom operationen och avslöjade också heroin och tusentals LSD-flikar, liksom £ 30 000 i kontanter.

De två männen, båda i åldern 29, erkände anklagelser för att ha konspirerat för att leverera kokain, heroin och LSD. Båda erkände också förvärvet av kriminell egendom.

På onsdagen dömdes Amar till 13 år och sex månaders fängelse. Warsame fick en kortare straff på tio år och sex månader.

Åklagaren Michael Harrison berättade för domstolen att undercover-polisen hade utredt de två mörka webbsidorna för sociala medier sedan februari 2020, rapporterade Birmingham Live. Han sa enligt uppgift att den 27 mars förra året klickade en undercoverofficer på bilder av drogen och upptäckte att en av de två platserna hade över 1 000 prenumeranter.

Amar arresterades efter att en teckningsoption ledde till att han fångades på en adress i Coventry, som användes för att förbereda droger för deras framtida försäljning. Warsame greps i hans fordon. Polisen hittade ett kilo kokain och 250 gram heroin på hans person.

[ad_2]

Source link