Falska kryptovalutautbyten och hur du skyddar dig själv

De är plattformar där användare delar sin personliga information och sätter in kryptovalutor i massor. Det betyder catnip för hackare och bedragare, så sluta lite innan du blindt litar på den sidan du just hittade. Det kan vara en falsk kryptovalutautbyte som försöker pressa alla dina mynt.

Det kan se ut som en vänlig plattform för att byta ut dina kryptor, men allt som glittrar är inte guld. Det kan till och med se ut som ditt gamla och pålitliga kryptoutbyte och vara knappt en falsk version som söker efter dina data och dina pengar. Folket bakom dessa shenanigans är verkligen förklädningsmästare.

Det betyder dock inte att det inte finns några tecken som talar. Men först, låt oss kolla några typer av falska kryptovalutautbyten.

De onda klonerna

Vi kan i princip ta reda på två typer av skadliga kryptoutbyten. Vi kan kalla dem onda kloner och onda barn. De första är förklädningsmästarna eftersom de bara är skickliga repliker av flera legitima kryptobörser. Vid första anblicken kanske användaren inte upptäcker skillnaden på webbsidan, appen eller e-postadressen: samma grafik, samma ord, samma avsnitt, samma funktioner.

I alla fall, något är alltid udda, som en ”glitch” på matrisen (på kopian). En saknad sektion, en länk som inte fungerar, ett felstavat ord, en slags gammal orderbok. Ett misstänkt insisterande på att dela dina referenser och / eller privata nycklar. Och framför allt en konstig, saknad eller extra karaktär på webbadressen.

Låt oss till exempel säga att du letar efter ’https://www.alfa.cash/’. Istället kan du hitta (falska) saker som ’https: //www.alfacashex.com / ’,’ https://www.alpha.cash/ ’,’ https: // www.alfa-kontanter.com / ’eller den sluga’ https: //www.alfā.kontanter’. Förmodligen är det välbekanta gröna hänglåset ingenstans att se också. Allt detta är en synonym med en ond klon, och du bör springa direkt.

De onda klonerna kan hittas var som helst, från länkar i sociala medier och ”säkerhets-e-post” till betalda annonser på toppen av Googles resultat och lovande appar på Google Play. När användarna faller för tricket och sätter in pengar blir uttagen omöjliga. Och de är inte ensamma.

De onda barnen

De onda barnen kanske inte är kopior, men avsikten är densamma (stjäla dina kryptor). Angriparna här använder inte förklädnader utan flera scenerier. De köper domäner och skapar nya sidor från grunden. Som cybersäkerhetsföretaget Kaspersky Lab förklarar:

”Länken öppnar en webbplats som ser ut som en kryptovalutautbyte, med en adaptiv layout, smart design och valutakursinformation, diagram, orderböcker och handelshistorik som kryptovalutahandlare förväntar sig att se på en handelsplattform. Besökare hittar också teknisk support och flera språkalternativ. Någon gjorde helt klart mycket besvär för att få webbplatsen att se legit ut. ”

Sedan fortsätter de att passera som nya kryptobörser och erbjuder någon form av belöning till sina användare via sociala medier eller chattappar (särskilt Discord). Det kan vara lufttryck, remissmöjligheter, lojalitetsprogram, annonskampanjer, tävlingar och vilken ursäkt som bedragarna har till hands.

Om den potentiella användaren (offret) spelar med kan de vägledas att sätta in kryptovalutor in på plattformen, som ett sätt att verifiera deras konto eller något liknande. När bitcoinsna (LTC, DOGE, XRP, XRM, etc.) har överförts finns det ingen väg tillbaka. Uppenbarligen finns det heller ingen ”belöning”.

Ibland skapar administratörerna av dessa onda barn också falska kryptonyhetsportaler för att främja deras skissartade utbyten. När allt kommer omkring, om det potentiella offret läser att ”XYZ-utbyte” är säkert och pålitligt på en webbplats som inte verkar kopplad till den, kan de falla snabbare i fällan.

Hur man undviker falska kryptoutbyten

Enligt en rapport från flera kinesiska högskolor, det fanns minst 1 500 bluffdomäner (webbsidor) och 300 falska appar som lovade att utbyta kryptovalutor till 2020. Dessutom omfattar urvalet för studien tusentals offer.

”Det finns cirka 1700 offer som luras, och beloppet luras upp till 520 000 dollar i vår dataset. Och även om angripargrupper kan identifieras använde de flera adresser för fondöverföring och blandningstjänster för att dölja sina spår. På andra sidan har angripare förmågan att kringgå säkerhetskontrollen av appmarknaderna och distribuera sina falska appar till marknader, vilket utsätter ett stort hot för samhället. ”

Vem som helst, var som helst, kan bli offer för detta bedrägeri. Fastän, det finns några åtgärder du kan vidta för att skydda dig själv.

  • Innan du använder någon plattform, gör dina läxor och undersök dem grundligt. Lita aldrig bara på rekommendationer eller bara på en källa. Kontrollera dess sociala nätverk, dess villkor och villkor, dess orderbok, dess funktioner. Utöver det, leta efter några olika recensioner, på olika webbplatser. Om det inte är vårdnadshavare (du behåller kontrollen över dina medel), desto bättre.
  • Det är mycket osannolikt att ditt konto kommer att stängas plötsligt, eller så finns det ett ”säkerhetsproblem” med det. Om ditt utbyte ber dig om dina uppgifter och / eller privata nycklar (med någon ursäkt), är det inte ditt utbyte. Oavsett om e-postmeddelandet verkar legitimt.
  • Om du använder Google eller en annan webbläsare för att söka efter utbyten, var uppmärksam om resultatet verkligen är ett normalt resultat och inte en betald annons. Lita aldrig bara på betalda annonser.
  • Kontrollera alltid poängen och kommentarerna för varje app du vill ladda ner. Om du kan undersöka företaget bakom det och hitta externa recensioner, desto bättre.
  • ”Gåvorna” kan enkelt vara ”beten”. Låt dem inte blinda dig med fina – och tomma – löften. Om du behöver ge pengar för att ta emot pengar, så är det troligtvis en bluff
  • Följ dina officiella kanaler och sociala medier. Man vet aldrig när de kommer att meddela något väldigt viktigt, som ett säkerhetsbrott eller ett nätfiskeattack (de onda klonerna). Och nej, de kommer inte att be om dina uppgifter.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link