EY tar spricka vid Ethereums gasavgiftsproblem med nytt protokoll

I korthet

  • Nightfall 3 är den nya iterationen av det ursprungliga Nightfall-protokollet, släppt 2019.
  • Protokollet kombinerar zero-knowledge proofs (ZKP) med optimistisk samlad uppsättning.
  • Ethereums skalbarhetsflaskhals kan leda till extremt höga transaktionsavgifter i tider med hög efterfrågan.

Bokföringsföretaget Ernst & Young (EY) släppte en uppsättning verktyg som heter Nightfall 3 på torsdag i ett försök att sänka avgifterna på Ethereum blockchain lägre utan att offra integriteten.

Nightfall 3-protokollet – som sin föregångare ’Nightfall’ från 2019 – är för privat hantering av transaktioner på Ethereum. EY: s senaste inkarnation är en ’ZK-optimistisk samlad uppdatering’protokoll eftersom det kombinerar nollkännedomsbevis med en transaktionsverifieringsmekanism som kallas en Optimistic Rollup.

Nollkunskapsbevis använder kryptografiska algoritmer för att verifiera att en information som skickas över blockkedjan innehåller rätt typ av information utan att avslöja den. Nightfall 3 sammanställer ZKP-transaktioner i grupper som kallas ”samlade”, som är ”optimistiska” eftersom de alla antas vara sanna om inte annat bevisats. Detta innebär att validerare inte längre behöver verifiera transaktionerna, vilket sänker kostnaderna.

Samlade uppgifter hanterar Ethereums skalbarhetsflaskhals– för närvarande endast kapabel att bearbeta cirka 15 transaktioner per sekund – genom att bearbeta Ethereum-transaktioner från huvudblockchain. Processen flyttar transaktionsverifieringsprocessen till en ”sidokedja” som kallas ”Layer 2”, som periodiskt interagerar med huvudblockchain, eller ”Layer 1” för att spåra in de transaktioner som har bearbetats.

För att säkerställa att endast korrekta Layer 2-block inkorporeras i Ethereums blockkedja, uppmuntras användare att korrigera dåliga block genom en process som arbitreras av smarta kontrakt.

Eftersom olika transaktioner kräver olika beräkningsnivåer och därmed kan ha särskilt varierande gasavgifter, kör Ethereum på ett gassystem. Medan enkla tokenöverföringar kräver en relativt liten mängd gas – 21 000 gas, för att vara exakt – kan transaktioner med flera, komplicerade smarta kontraktskörningar kosta så mycket som 100 000 gas. EY säger att det nya protokollet sänker avgifterna till cirka 8 200 gas per transaktion, eller ”nästan en åttondel av kostnaden som krävs för att göra en konventionell, offentlig ERC20-tokenöverföring. ”

I torsdagens pressmeddelande sa Paul Brody, EY Global Blockchain Leader: ”Baserat på EY-erfarenhet är ZK-optimistiska samlingar för närvarande bland de mest effektiva för att balansera säkerhetsincitament och matematisk effektivitet för att köra privata transaktioner på det offentliga Ethereum-nätverket. Som vi har gjort tidigare bidrar vi återigen med den här koden till det offentliga området för att påskynda företagets införande av denna teknik. ”

Ethereum-användare har varit bekymrade över de ökande kostnaderna för Ethereum-transaktioner i flera år nu. Den 12 maj, när valutan satte sitt högsta pris någonsin på 4 164 dollar, sattes också Ethereums transaktionsavgifter på ett högsta pris på 69,92 dollar. Genomsnittliga transaktionsavgifter har sedan stupade—Idag är siffran $ 3,04 enligt BitInfoCharts, men oro kvarstår att ytterligare en kraftig ökning av efterfrågan kommer att leda till skyhöga transaktionsavgifter igen.Source link