EY lanserar Layer 2-verktyg för att ta itu med höga Ethereum-avgifter

Revisionsföretaget Ernst & Young (EY) har släppt ett nollkunskapssäkert Layer 2-protokoll för att hjälpa till med att hantera stigande transaktionsavgifter på Ethereum.

ZKP-protokollet (zero-knowledge proof) har utformats för att möjliggöra privata överföringar av ERC-20-tokens förutom att förbättra den totala effektiviteten.

Projektet, känt som Nightfall 3, kombinerar bevis på noll kunskap med en ny modell för hantering av transaktionsverifiering. Det kombinerade protokollet, känt som en ZK-optimistisk samlad sammanställning, samlar ZKP-transaktioner i grupper, så kallade samlingsuppgifter.

Enligt rapporter har EY-team tidigare bidragit med ZKP-protokoll till allmänheten.

Optimalt rullande

Optimistic Rollups är en av ett antal Layer 2-tekniker som har antagits i år. Istället för att verifiera varje transaktion antar nätverket att alla är korrekta, vilket gör att användarna bara ingriper om de ser en felaktig transaktion genom att skicka in ett ”bedrägerisäkert”.

Med hjälp av ZK-Optimistic Rollups kan protokollet uppnå en kostnad på cirka 8 200 gas per transaktion, samtidigt som integriteten bibehålls, tillade blogginlägget.

”Detta är nästan en åttondel av kostnaden som krävs för att göra en konventionell, offentlig ERC20-tokenöverföring.”

Det rapporterades också att Nightfall 3 har utformats för att minska den inlärningskurva som krävs av utvecklare för att implementera integritet. Det ger dem ett standardiserat applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) som liknar andra tokenöverföringsverktyg.

EY Global Blockchain Leader, Paul Brody, uppgav:

”Baserat på EY-erfarenhet är ZK-optimistiska samlingar för närvarande bland de mest effektiva när det gäller att balansera säkerhetsincitament och matematisk effektivitet för att köra privata transaktioner i det offentliga Ethereum-nätverket.”

Ernst & Young är ett multinationellt nätverk för professionella tjänster med huvudkontor i London, England.

Ethereum Gasavgiftsuppdatering

Genomsnittliga transaktionsavgifter på Ethereum har kommit ner på jorden igen efter flera månader på ohållbara nivåer.

Enligt BitInfoCharts är den genomsnittliga avgiften för närvarande $ 2,65 och har legat runt dessa nivåer den senaste månaden.

Gaskostnaderna kan variera beroende på operationen så att en enkel ERC-20-överföring kommer att vara billig (just nu) medan en komplex smart kontraktsinteraktion kan kosta mycket mer. Etherscan rapporterar att genomsnittspriset för en Uniswap-tokenbyte för närvarande är cirka 4,50 dollar. I mitten av maj stod användare av DEX inför tre-siffriga transaktionsavgifter.

Ethereum (ETH) själv har presterat bra under helgen och nått en tvåveckors högsta nivå på strax under 2400 dollar enligt CoinGecko. I skrivande stund hade den dragit sig tillbaka till 2 260 USD och närmade sig supportnivåer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link