Exklusivt: Dogecoin-utvecklare säger att de har arbetat med Elon Musk sedan 2019


I korthet

  • Elon Musk har rådgivit utvecklarna bakom Dogecoin sedan 2019.
  • Teamet med fyra kärnutvecklare har välkomnat hans råd men avböjt finansieringen han erbjöd.

Dogecoin utvecklare har tackat nej till finansiering från Elon Musk och istället valt att knacka på hjärnan för att göra kryptovalutan till ett grönare, billigare alternativ till Bitcoin, Avkryptera lärde sig i en exklusiv intervju med en av dess utvecklare idag.

Hittills har det osannolika och inofficiella partnerskapet med Tesla och SpaceX CEO, som också grundade PayPal, fungerat.

Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll berättade Avkryptera per telefon på fredag ​​att sedan Musk började prata med utvecklarna 2019, har han ”uppmuntrat dem att förbättra den högre transaktionsgenomströmningen”, tillhandahållit ”massor av råd och input”, och delat sin enorma Rolodex av kontakter.

Nicoll sa att teamet med fyra deltidsanställda Dogecoin-utvecklare är optimistiska att med Musk i bilden kan de ytterligare minska kryptovalutans energiförbrukning – vilket med en uppskattning på torsdag, är redan bara 7% av Bitcoin.

Nicoll sa att Musk har varit i kontakt med Dogecoins utvecklingsteam — Nicoll, Michi Lumin, Max Keller, ”Patrick” och ”Sporklin”, som tyvärr dog av cancer i april– sedan han röstades honorär vd Dogecoin 2019.

Musk har också erbjudit sig att finansiera utvecklingen av Dogecoin, men teamet tackade nej till erbjudandet, säger Nicoll, som tillade att de också vägrade andra erbjudanden från rika blivande investerare.

Musk hade twittrat på torsdagen att han var det arbetar med Dogecoins utvecklare för att ”förbättra systemtransaktionseffektiviteten.” Dagen innan, Musk vände ryggen till Bitcoin, tweeting det Tesla skulle inte längre acceptera det som betalning och att han tittade ”på andra kryptovalutor som använder [less than] 1% av Bitcoins energi / transaktion. ”

Dogecoin till månen

Dogecoins pris har ökat under Musks beskydd, från $ 0,008 i januari 2021, till en heltidshöjd på 0,71 $ innan hans mycket hypade utseende på Saturday Night Live förra veckan, där hans mamma tappade Dogecoin. Men fram till nu har hans praktiska engagemang med kryptovalutan som började som ett skämt varit ett mysterium.

DOGEs stigande pris har säkerställt att det finns gott om pengar i katten, säger Nicoll. Sedan projektets grundare, Billy Markus och Jackson Palmer, övergav projektet 2015, utvecklare som Nicoll arbetade med open source-projektet på sin fritid.

Vid sidan av Dogecoin ledde Nicoll teknisk utveckling vidare smarta kontrakt för företagets blockchain-projekt, R3. Han accepterade nyligen ett jobb utanför blockchainindustrin men vägrade att säga var.

Deltid Dogecoin dev Ross Nicoll. Bild: dekryptera.

När Dogecoin-marknaden värms upp sa Nicoll att intresset för att utveckla myntet har gått igenom taket. ”Vi ser en lavin av utvecklare hoppa in och jobba med det nu”, sa han.

Dogecoin-utvecklarna håller för närvarande på att slutföra kryptovalutans 1,21-uppgradering – den största sedan 2019, säger Nicoll, och en grund för ytterligare uppgraderingar.

”Ur ett slutanvändarperspektiv, [the] de viktigaste höjdpunkterna är att vi tittar på hur man kan förbättra synkroniseringshastigheten, förklarade han. Uppgraderingen säkerställer också att säkerhetskopior av plånboken är giltiga för alltid, och gör det lättare för tjänsteleverantörer att integrera Dogecoin.

På torsdag meddelade Coinbase att det äntligen kommer att göra det lista Dogecoin, efter mycket prevarication. Tidslinjen på sex till åtta veckor som delas av börsen antyder att den nya uppgraderingen kan vara klar genom noteringen.

Lagets nästa mål är att sänka transaktionsavgifterna från deras nuvarande genomsnitt på $ 0,4 till $ 0,01. ”Det kommer att bli lite av en förhandling med gruvarbetarna. Men vi måste övertyga dem om att det är hälsosamt för nätverket, säger Nicoll.

Ett återkommande skämt

Dogecoin är modellerad på Bitcoin men använder en annan kod, Scrypt, vilket är mindre energikrävande och mer i linje med Musks nya miljövänliga hållning till kryptovalutor. Nicoll sa att det är möjligt att minska Dogecoins energiförbrukning för att göra myntet grönare.

Medan Musk verkar vara angelägen om att ta Dogecoin till månen, är Nicoll och resten av Dogecoin-utvecklarna ett jordnära gäng – en attityd som ärvts från kryptovalutans ursprungliga skapare, Jackson Palmer och Billy Markus.

Tweetar Jackson Palmer
Jackson Palmer-tweeten, som raderades efter 10 minuter. Bild: Twitter.

Palmer och Markus uppfann ursprungligen Dogecoin 2013 som en riposte för Bitcoin. Sa Palmer Avkryptera 2018 att han gick bort från projektet utan att ha gjort en cent. Markus gjorde bara tillräckligt för att köpa en Honda Civic.

Palmer kommenterar inte längre offentligt om ödet för sin uppfinning, utan på torsdag kallad Musk en ”självinblandad grifter”, bara för att ta bort sitt inlägg tio minuter senare. Markus berättade de Wall Street Journal i februari att myntets uppgång ”inte är vettigt. Det är super absurt. ”

Dessa dagar – till skillnad från dess uppfinnare – försöker inte alltför många människor undvika dogen – särskilt nu när detta ”skämtmynt” ligger under vingen för en av världens mäktigaste män.

Source link