Ett ’War on Rugs’ har förklarats mot Ethereum Creator över SHIB-överföring

I korthet

  • Ethereums grundare Vitalik Buterin upprörde Shiba Inu-symbolinnehavare genom att bli av med sina innehav.
  • Marknaden för SHIB kollapsade.
  • Nu vill en grupp kollapsa marknaden för ETH.

Telegram-gruppen War on Rugs hatar mattor. Så det är naturligtvis … att försöka dra ut mattan Ethereum.

Vakthundgruppen, som säger att den består av utvecklare och revisorer, har skapat Rug Ethereum (RETH) -token som vedergällning för Ethereums grundare Vitalik Buterins beslut att överföra miljoner i Shiba Inu (SHIB) till välgörenhet samtidigt kraschar marknaden för token.

”Vitalik-matta drog Shiba, oskyldiga investerare har skadats”, berättade War on Rugs Avkryptera via direktmeddelande dagen innan token startades. ”Han ska aldrig visas som en hjälte för detta.”

Binance VD Changpeng Zhao, som gick med på att lista token på Binances ”Innovation Zone”, har kallat SHIB ”superhög risk.” Och War on Rugs, som tittade på det smarta kontraktet, noterade tidigare i år att Buterin hade en mycket stor andel i token, vilket innebar att det kunde vara sårbart.

En matta är en typ av bluff där utvecklare plötsligt lämnar ett projekt och tar investerarnas pengar med sig. De är vanliga i det vilda västern för decentraliserad finansiering (DeFi), där människor kan gå för att få kryptolån, tjäna ränta och handla tillgångar utan hjälp av en finansiell mellanhand – eller den försäkring som sådana mellanhänder erbjuder.

Buterin utvecklade emellertid inte symbolen – han fick den. Skaparna av meme-token skickade biljoner av sub-öre-tillgången till Buterin, som är vördad bland Ethereum-acolyter för sin intellektuella skicklighet och hans till synes brist på oro för de saker som pengar kan köpa. Inga Lambos här. Att skicka pengarna till Buterins plånbok gav projektet legitimitetsfaner samtidigt teoretiskt minskat utbudet eftersom Buterin inte skulle beröra medlen.

Teoretiskt. På onsdag gjorde Buterin just det, tog bort tokens från en likviditetspool i Uniswap och bidrog till en krasch i tokenpriset. Så sent som på tisdag var SHIB-priset $ 0,00003394. Vid torsdagen hade den sjunkit med mer än hälften till 0,00001563 dollar.

Buterin blev emellertid feterad i vissa läger som en hjälte för att skjuta bort ett projekt som han inte ville bli associerat med och ge plundringen till välgörenhet. SHIB drivs på Ethereum blockchain, där dess växande popularitet bidrog till höga transaktionsavgifter och nätverksbelastning, vilket redan var ett problem för nätverket. Buterin har ännu inte talat offentligt om sina motiv.

Till War on Rugs är Buterin skurken.

RETH-token, tillgänglig på PancakeSwap, är dess ironiska hämnd. Varje transaktion med token medför en avgift på 4%, varav hälften går till innehavare och den andra hälften går mot att låna ETH.

Den ETH dumpas sedan på DeFi-kryptolånemarknaden Venus Protokoll till förmån för Binance Coin. (Venus, till skillnad från många andra DeFi-utlåningsplattformar, är byggt ovanpå Binance Smart Chain, inte Ethereum.) Detta, säger War on Rugs i a Medium kommer i slutändan att ”skapa konstant försäljningstryck på ETH-par på BSC”, vilket innebär att ETH-priset kommer att bli deprimerat. (I en vridning skickade den också Vitalik 50% av 100 kvadrillioner, även om det har förbjudit hans plånbok att använda den.)

RETH har mer än 2100 innehavare sedan de gick live i morse, enligt blockchain tracker BscScan.

Flytten lägger till ytterligare intriger till ett bryggande kallt krig mellan Ethereum och Binance Smart Chain, ett rivaliserande nätverk för DeFi-applikationer som inrättats av kryptovalutautbyte Binance. Vissa har hävdat att Binance drar nytta av trängsel på Ethereum, vilket ger den motivation för att lista skrymmande spekulativa tokens som SHIB på eget börs.

Och nu kommer det bokstavligen att få fördelarna med RETH-försäljning, oavsett om det har aptit på det här mattan eller inte.Source link