Ett NFT-galleri dyker upp i Venice Beach, Kalifornien


I korthet

  • Bright Moments NFT-galleriet öppnar i Venedig, Kalifornien
  • Galleriet har LCD-skärmar som visar olika NFT-skärmar
  • Pop up-galleriet testar vattnet för en DAO som skulle skapa liknande gallerier runt om i världen

Se vad som dyker upp: Ett popup-NFT-galleri.

Venice Beach i Los Angeles har länge varit ett mekka för artister och artister, varav många uppträder på sin lika berömda strandpromenad. Inbäddat bland sina butiker och platser, pop-up Ljusa ögonblick NFT-galleriet, med ett rum fullt av icke-fungibla tokens som visas på videoskärmar, är inställt på att öppna sina dörrar för allmänheten imorgon.

Seth Goldstein, en Los Angeles-baserad NFT-artist och investerare, och Louie Ryan, en kaféägare, är entreprenörerna bakom galleriet. Deras stora idéa: installationen kommer att vara en prototyp för ett ”galleri DAO” som skulle bygga ett tokeniserat nätverk av liknande webbplatser runt om i världen.

“Målet är att bygga ett ledarfritt gallerisystem”, sa Goldstein Avkryptera. Om idén fungerar tillade han: “Vi kan utöka nätverket till gallerier var som helst.”

Seth Goldstein, NFT impresario.

Att föra NFT till allmänheten genom konstutställningar

Installationen, som ligger intill det historiska Radhus salong och speakeasy precis utanför ingången till Venedigs strand, planerar att innehålla CryptoKitties, CryptoPunks, NBA Top Shot höjdpunkter och andra NFT.

Pop-up-galleriet innehåller flera stora LCD-skärmar; en QR-kod läggs på varje NFT så att besökare kan skanna den med sina telefoner för att lära sig om verket och se skaparens andra verk. Potentiella köpare som är intresserade av en av bitarna kommer att behöva auktorisera sina eterplånböcker för att lägga bud.

“Konceptet är ett tomt utrymme med fysiska skärmar,” Goldstein sa. “Tanken är att gästerna går in i galleriet och skärmarna kan visa allt från kryptokonst eller allt som finns på SuperRare eller Sällsynt, “Goldstein sa att galleriet planerar att visa en mängd olika NFT från olika genrer.

“Det finns en spridning av innehåll som är gratis och tillgängligt, oftast tittar man på det online i sin egen metavers ensam”, sa Goldstein. “Vad vi säger är snarare än att göra det på din telefon eller skrivbord, gör det tillsammans med människor när vi kommer ut ur pandemin, vi kan göra det tillsammans som människor istället för ensamma.”

The Bright Moments Gallery, i Venice Beach, CA.

Att föra Venedigs motkultur till DeFi-revolutionen

NFT-vurm fortsätter oförminskat; konstnärer, skapare och entreprenörer letar efter fler sätt att föra denna nya konstform till massorna. Allt fler kändisar, från Paris Hilton till Snoop Dogg, har hoppat på vagnen. NFT ses främst, köps och säljs online via webbplatser som Sällsynt eller Öppet hav.

Så det är vettigt att Venedig, med sin långa historia som ett hem för artister, musiker och motkultur, skulle ge södra Kalifornien en smak av Web 3.0. “Dynamiken finns här mellan konsten, tekniken, arbetarklassen, surfarna, det finns en vacker dikotomi här”, säger Goldsteins partner, Ryan, som äger den närliggande Townhouse-baren och Menottis kafé.

NFT-utställning på galleriet

Ange DAO

Goldstein sa att Bright Moments DAO skulle innehålla en blandning av artister, utvecklare, NFT / DAO-specialister och arrangörer. Först kommer intäkterna från NFT-plattformar som vill förstärka och göra det möjligt för deras skapare och samlare att ansluta IRL på Bright Moments för dedikerade utställningar.

Token som används av Bright Moments är BRT-token, som kommer att distribueras till de 40 grundande medlemmarna av Bright Moments DAO. BRT-tokens fungerar som styrningstoken för DAO. Varje grundande medlem får 25 000 tokens, med de återstående 9 miljoner BRT distribueras till framtida skapare, samlare och gallerieägare.

Goldstein säger att varje samhällsmedlem väljs utifrån de unika och kompletterande färdigheter de kan bidra till DAO. För att väljas för att ta emot BRT-token kommer varje communitymedlem att bidra med en kombination av tid / expertis / kapital för sina tokens.

Goldstein räknar med att BRT-token kommer att finnas tillgänglig på Uniswap. BRT-tokens gör det möjligt för medlemmarna att gå med i Bright Moments-splittringen och rösta om DAO-frågor.

“DAO kommer att rösta om hur vi genererar intäkter och NFT: er som vi förvärvar, återinvesteras eller distribueras i framtiden”, sa Goldstein.

Planer för framtida NFT-gallerier inkluderar platser i New York, Miami, London, Berlin, Tokyo, Tel Aviv, Stockholm, Seoul och Barcelona.

Bright Moments NFT Gallery ligger på 62 Windward Ave i Venedig, bredvid det världsberömda Venedigs skylt vid ingången till Venice Beach.

Redaktörens anmärkning: Denna historia uppdaterades för att korrigera gatuadressen för NFT-galleriet.





Source link