Ett fel i Tim Berners-Lees $ 5,5 miljoner Ethereum NFT kan öka dess värde

I korthet

  • En video i Tim Berners-Lees NFT-paket visar förmodligen källkoden för webben som ”skrivs” på datorspråket C.
  • Men den innehåller tecken från HTML, ett datorspråk som skapats som ett resultat av webben.
  • NFT sålde för 5,4 miljoner dollar och kan bara ha stigit i värde tack vare det felet.

Två dagar sedan, uppfinnaren av World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, auktionerade bort den 30 år gamla källkoden för hans skapelse som en Ethereum-baserad NFT för 5,4 miljoner dollar på Sotheby’s.

Men ungefär en halvtimme efter att auktionen avslutades fann PleasrDAO, ett decentraliserat investeringskollektiv som köper dyra NFT ett fel i en halvtimmars video av källkoden som skrivs upp på en skärm.

I videon har karaktärerna ”<", ">” och ”&” – en del av källkoden som Berners-Lee skrev på datorspråket C – felaktigt ersatts av deras motsvarigheter från ett annat datorspråk, HTML: ” & lt; ”,“ & gt; ”och“ & amp; ”.

PleasrDAO-medlem Scott Burke upptäckte felet medan han utredde NFT för sin DAO och meddelade Sothebys fel den 29 juni. PleasrDAO sa att Sotheby’s sa till dem att NFT-investeringskollektivet var de första som upptäckte felet. Sotheby’s svarade inte omedelbart Avkrypterabegäran om kommentar.

“[Perhaps] den som animerade och kodade videon hade inte mycket erfarenhet av C, berättade Burke Avkryptera. ”I så fall är det troligt att de inte skulle ha märkt felet [that these characters belong to HTML]. ”

Men detta betyder inte att den felbelastade NFT är värdelös. Forskning publicerad i affärsrecension från Harvard 2017 indikerar att konsumenter kommer att betala genom näsan för konst som innehåller misstag, eftersom misstagen gör att konstverken verkar ännu sällsynta.

Och det finns en slags symbolik för NFT: s fel: HTML-stavfel kunde inte ha funnits om Berners-Lee inte hade uppfunnit World Wide Web först. ”Det är ett eko av hela nätet i stycket”, sa Burke.

Burke sa att NFT är som Claude Monets Stranden vid Trouville, som innehåller sandkorn från stranden som den franska impressionisten målade på. ”Ofullkomligheten är en manifestation av den verklighet som källkoden hjälpte till att leva upp till,” sa han.

I vilket fall som helst påverkar fläcken bara en fjärdedel av NFT. Burke hittade inga fel i de andra tre komponenterna: ett arkiv med källkoden, en digital affisch med hela koden och ett brev från Berners-Lee.

Uppdaterbar NFT

Om de vill, sa PleasrDAO att Sotheby’s är villig att samarbeta med köparen för att uppdatera felet – även om Sotheby’s inte har bekräftat detta. Medan metadata inbäddade i en NFT ofta är oföränderlig, är det möjligt att uppdatera Berners-Lees NFT med ny information.

Burke tror att det ”bästa resultatet” skulle vara att uppdatera NFT med en återuppspelad video, ”och att det skulle bli en del av berättelsen och historien om stycket.” På det sättet sa han: ”Uppdateringens härkomst kan ses på Ethereum-blockkedjan för eftertiden.”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link