Ethereums transaktionsavgifter har nått de lägsta nivåerna sedan januari

I korthet

  • Ethereums genomsnittliga transaktionsavgifter är till det lägsta priset sedan januari.
  • För bara två veckor sedan nådde de en topp på nästan $ 70.

Genomsnitt transaktion avgifter på Ethereum blockchain har sjunkit till de lägsta priserna sedan januari, enligt uppgifter från krypto webbplats för mätvärden BitInfoCharts.

Den genomsnittliga kostnaden för en transaktion den Ethereum nådde 7,371 dollar i går, det lägsta sedan 23 januari, då avgifterna var i genomsnitt 6,89 dollar.

Ethereums transaktionsavgifter betalas ut till gruvarbetare som behandlar transaktioner på blockchain. Transaktionsavgifterna är mycket högre under perioder med tung trafik. när nätverket är tyst sjunker avgifterna.

Detta beror på att nätverket driver en auktion som ändrar avgifter beroende på tillgången på gruvarbetare och näringsidkares efterfrågan på dem. När efterfrågan överstiger utbudet kan Ethereum-gruvarbetare ta ut en premie.

Gruvarbetare gjorde just det den 12 maj, när Ethereum nådde sin högsta nivå på 4 363 dollar. Sedan var de genomsnittliga avgifterna så höga som $ 69,92. Avgifterna sjönk till cirka 20 dollar de närmaste dagarna innan de steg till genomsnittet 59,5 dollar den 19 maj, precis som Ethereums pris började krascha och handlare rusade för utgången.

Vid lägre priser på 7,371 dollar är Ethereums genomsnittliga avgifter för närvarande lägre än Bitcoin genomsnittlig avgift på $ 11,672. Men båda är fortfarande höga jämfört med andra kryptovalutor. Litecoin, a Bitcoin gaffel primed för betalningar, debiterade genomsnittsavgifter på $ 0,02 igår Och Dogecoin, ett mememynt som sköt upp i värde i år, i genomsnitt debiterade avgifter på bara 0,8 $ per transaktion.

Transaktionsavgifter är en av de största smärtpunkterna på Ethereum. De gör vissa tjänster oöverkomligt dyra att använda för alla utom de rikaste handlarna.

Byt mynt på decentraliserad börs Uniswap kräver ofta flera transaktioner, eftersom Uniswap’s algoritm byter ofta mynt flera gånger för att fullfölja affärer. Den 11 maj kostar mer än 300 dollar att byta mynt till ett värde av några cent.

Flera uppgraderingar av Ethereum-nätverket kan minska dessa avgifter.

Den första är EIP-1559, ett förslag som bränner ETH istället för att överlämna det till gruvarbetare. EIP-1559, som sätts i drift den 14 juli, avser att minska avgiftsvolatiliteten och, som en biprodukt, kostnaden. Den andra är Ethereums uppgradering till Ethereum 2.0. Detta introducerar olika funktioner som bör sänka avgifterna, men det tar flera år att genomföra dem.

Om uppgraderingen till Ethereum 2.0 tar för lång tid är risken att konkurrenter som redan erbjuder låga avgifter kan göra Ethereum föråldrad.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link