Ethereums övergång till PoS hotar inte Cardano, säger Hoskinson

I en intervju med Yahoo Finance förklarade Cardano (ADA) grundare Charles Hoskinson varför Ethereums (ETH) övergång till proof-of-stake (PoS) inte hotar Cardano.

Under intervjun föreslog en av värdarna att Ethereums övergång till bevis på insats skulle kunna göra det till en så kallad ”Cardano-killer”. ”Jag ser det inte så,” svarade Hoskinson. Cardano-grundaren förklarade sedan att hans blockchains-mantra alltid har varit ”Skalbarhet, interoperabilitet och hållbarhet.” Han hävdar att dessa tre funktioner skiljer det från Ethereum.

Skalbarhet, interoperabilitet och hållbarhet

När det gäller Ethereums migration till bevis på stav påpekade Hoskinson att Cardano var den första som kom på marknaden med det. ”Det är bara motorn”, sa han. ”En motor gör inte en BMW till BMW.” Han tillade att det bara är en komponent i ett helt ekosystem.

Först tog Hoskinson upp styrningen, som enligt honom, Ethereum-utvecklare hade ”böjt sig” vid övergången till Ethereum 2 (ETH2). Han sa att det inte var klart hur systemet skulle utvecklas eller uppdateras efter att grundarna gått i pension eller tappat framträdande.

Bitcoin (BTC) står inför ett liknande problem, säger han och säger att ju större något blir desto långsammare utvecklas det. Medan ett kedjestyrningssystem inte finns på färdplanen för ETH2, är det en viktig del av Cardano.

Därefter betonade Hoskinson interoperabilitet och noterade att Cardano gör särskilda bestämmelser för sidokedjor. Emellertid har Ethereum inte kunnat göra detta på ett kostnadseffektivt sätt, sade han, indirekt med hänvisning till höga gasavgifter. Även om detta är en prioritet för ETH2 sa Hoskinson att det fortfarande inte är klart hur de skulle göra detta.

Slutligen betonade Hoskinson att Cardano och Ethereum i slutändan har olika användarbaser. Cardano-grundaren noterade också att deras redovisningsmodeller var olika och betonade skalbarheten i Cardanos egen UTXO. Detta möjliggör skärning genom design, medan Ethereum fortfarande kämpar med den kapaciteten. Hoskinson avslutade med att uttrycka sitt förtroende för att ”vi kommer att vara ledande för mikrobetalningar.”

Cardanos avsikt

Den ursprungliga frågan uppstod som en inversion mot ett tidigare påstående om Cardano som en ”Ethereum-mördare.” Cardanos användning av en mer hållbar proof-of-stake-mekanism gjorde att den sticker ut nyligen, mot bakgrund av de växande miljöproblemen.

När jag skapade Cardano, Hoskinson förklarade att han ville använda alla fördelarna med blockchain-teknik för att försöka förbättra utvecklingsländerna. Han såg att Afrika och Sydostasien, som är infrastrukturellt underutvecklade, växte med en hastighet på 10% till 15% per år.

Hans hopp för Cardano är att den rikedom som denna växande befolkning kommer att bygga skulle vara detta ”helt alternativa system.” Hoskinson betonade dessutom att Cardano redan har startat sådana projekt i Georgien och Etiopien.

AskTheDoctor-grundaren Prakash Chand flyttade sitt företags AskToken-blockkedja till Cardano efter att ha kommunicerat med Hoskinson om dessa mål. Miljardären Mark Cuban har också blivit ett fan av blockchain, som han säger att han ”rotar för.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link