Ethereums gaspriser sjunker till den lägsta nivån 2021


Ethereums nätavgifter har sjunkit till de lägsta nivåerna i år när kryptomarknaderna fortsätter att konsolideras.

En av de få fördelarna med en nedåtgående marknad är en minskad efterfrågan på Ethereum och den därmed minskade gasavgiften.

Enligt BitInfoCharts har den genomsnittliga transaktionsavgiften på Ethereum-nätverket sjunkit till 3,70 dollar – den lägsta nivån sedan slutet av december 2020.

Ethereums genomsnittliga tx-avgifter 1 år – BitInfoCharts

Gasnedgången kommer mindre än en månad efter att de genomsnittliga avgifterna för transaktioner uppnådde en rekordhög nivå på $ 70. Detta inträffade den 12 maj som sammanföll med ETH-pristoppen på 4 300 dollar samma dag.

Bensinpriserna ligger nu på den lägsta nivån 2021 men är fortfarande över 500% högre än de var den här gången förra året. I juni 2020 var de genomsnittliga transaktionsavgifterna cirka $ 0,60 enligt diagrammet.

Flytten har inte gått obemärkt förbi av Ethereum-användare, med en tweeting om ensiffrig gas.

DeFi-avgifter har sjunkit

Siffrorna från BitInfoCharts är bara ett genomsnitt och gasavgifterna kan variera vilt beroende på transaktionens karaktär. En enkel ERC-20-tokenöverföring kostar mycket mindre än en komplex smart kontraktsinteraktion – mer under tider med hög efterfrågan.

Etherscans Gas Tracker rapporterar för närvarande ett genomsnittspris på $ 2,35 för en ERC-20-överföring. Genomsnittspriset för en Uniswap-tokenbyte är runt 7,23 dollar med ett högt pris för en snabbare transaktion på cirka 12,24 dollar.

Att lägga till eller ta bort likviditet från en DeFi-avkastning gård kostar i genomsnitt $ 6,33 och kan enligt Etherscan kosta så mycket som $ 10,71.

I verkligheten är dessa priser fortfarande för höga för den genomsnittliga användaren som sannolikt kommer att hantera mycket mindre belopp. Som ett resultat har många bytt till alternativa plattformar som Binance Smart Chain, Polygon och Flamingo Finance. Kryptoval å andra sidan kommer troligen inte att bry sig.

Prisutsikter för Ethereum

Ethereums priser kan ha påverkat gaspriset eftersom de fortfarande konsolideras. ETH har varierat mellan $ 2.550 och $ 2.850 den här månaden och är fortfarande mest eko bitcoin när det gäller prisåtgärder.

Vid tidpunkten för pressen handlade ETH något under 2800 dollar. Det återhämtar sig från en helg låg på $ 2, $ 2557.

För att bryta ut ur denna intervallbundna kanal måste Ethereums priser börja stängas över 2900 $.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link