Ethereum vänder PayPal, Nears 25 bästa globala tillgångar efter marknadsvärde

Priset av Ethereum (ETH) satte en ny heltidshöjd tidigare på denna vecka på 2,665 dollar – och den har inte släppt sedan dess. Nu handlar ETH för strax under 2800 dollar, tillräckligt för att skicka sitt börsvärde över 320 miljarder dollar och överträffa betalningsjätten PayPal.

Ethereum befinner sig för närvarande i “prisupptäckningsläge” – det vill säga eftersom priset aldrig har varit högre försöker handlare fortfarande reda ut vad det nuvarande värdet ska vara. Vissa ser att den siktar högre.

Bulliga investerare pekar på två huvudsakliga orsaker till ETH: s uppåtgående bana: ökat institutionellt intresse och kommande uppgraderingar av Ethereum-nätverket som kan ha en positiv inverkan på ETH-priset.

Förra veckan slog tre Ethereum-börshandlade fonder (ETF) Toronto-börsen. Crypto ETF: er tillåter investerare att köpa aktier i en fond och satsa på priset på en tillgång utan att faktiskt köpa den underliggande krypton. De anses vara en enklare väg mot kryptoinvestering än den relativt betungande processen att köpa och sälja på en kryptovalutabörs.

För närvarande finns inga krypto-ETF i USA, eftersom SEC ännu inte har godkänt en. Men i Kanada är de nu åtta sådana fonder: fyra Bitcoin-ETF: eroch fyra Ethereum-ETF: er. Och de har visat sig vara populära: ETH-ETF: erna som lanserades den 20 april fick en början på 138 miljoner dollar. Investerare är optimistiska med att en ny ordförande i Gary Gensler snart kommer att ta rodret vid SEC att kommissionen äntligen kan välja att låta sådana medel handlas i USA.

Den optimismen sträcker sig till utvecklingen på själva Ethereum-nätverket. När Ethereum går framåt med sin planerade ETH2.0-lansering kommer en schemalagd uppgradering för den 14 juli som kallas “EIP-1559” att effektivt orsaka en minskning av det totala utbudet av ETH. Och om efterfrågan på ETH bland investerare fortsätter att öka medan utbudet minskar, är det möjligt att detta kommer att få Ethereums pris att stiga ytterligare. THatefterfrågan kan dock mildras av vilda svängningar på kryptomarknaden eller kommande regler som syftar till kryptovalutor, vilket kan avskräcka vissa investerare som föredrar att hålla fast vid mindre flyktiga alternativ.

PayPal har å sin sida blivit alltmer involverat i kryptorummet under det senaste året. Företaget handlade för 264 dollar till ett marknadsvärde på 310 miljarder dollar, öppnade företaget sina dörrar för Bitcoin, Ethereum och några utvalda kryptovalutor i november 2020.

Just idag lade Coinbase till – som i sig själv publicerades den 14 april – en ny funktion i sin app som gör att användarna kan köpa krypto med ett PayPal-konto.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link