Ethereum-transaktionsavgifter ökar med feberaktig efterfrågan på krypto

I korthet

  • Ethereums transaktionsavgifter är fortfarande skyhöga trots blockchain-förbättringar.
  • Valutan är mitt i en bull run.
  • Tre Ethereum-ETF: er kommer att lanseras i Kanada nästa vecka.

De genomsnittlig kostnad för placering a transaktionEthereum blockchain nådde 24,74 dollar på fredagen, det högsta sedan 23 februari, då nätverket observerade genomsnittliga kostnader på 39,49 dollar. Höga transaktionsavgifter indikerar enorma mängder aktivitet på Ethereum blockchain.

Denna spik kommer en dag efter lanseringen av Ethereum’s ”Berlin” hård gaffel uppgradering, en förbättring som lovade att minska transaktionsavgifterna något. De gaffel blygsamma löften är uppenbarligen ännu inte att träda i kraft, och inte tillräckligt för att stoppa den inflation som orsakas av den ökande efterfrågan på Ethereum.

Vad händer i Ether?

Marknaden för Ethereum är vit het just nu. Den 16 april satte myntet en heltidshöjd på 2 547 dollar och täckte en tjurkörning som såg att priset passerade tröskeln på 2 000 dollar den första denna månad. Ethereum hade kämpat med att driva förbi 2 000 dollar sedan de satte ett tidigare rekord på 2 036 dollar den 20 februari.

Tjurkörningen visar få tecken på att avta. Just nu handlar Ethereum till ett pris av $ 2 409, eller 12,59% högre än förra helgen.

Växande institutionellt intresse

I går, Kanada godkände tre Ethereum-ETF: er, som vart och ett kommer att börja handlas nästa vecka. En börshandlad fond är ett kontrollerat, reglerat instrument som spårar priset på en underliggande tillgång, i detta fall Ethereum. De är ett av de enda sätten för institutionella investerare att handla kryptovalutor på aktiemarknaden.

Ethereum-ETF: er, lanserade av Purpose, Evolve och CI Global Asset Management, följer lanseringen av Bitcoin-ETF: er av samma företag i Kanada tidigare i år. Purpose’s ETF samlade in 421 miljoner dollar under de första två dagarna av handeln.

Och i den senaste styrkan för krypto marknadsföra, Coinbase började handla vidare Nasdaq den här veckan, under tickern $ COIN. Detta är goda nyheter för Ethereum eftersom det är goda nyheter för krypto; $ COIN stängde till $ 342 på fredag, ett bevis på att Wall Street är starkt intresserad av digitala valutor.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link