Ethereum träffar nytt all-time-high över 3000 dollar


Priset på Ethereum, det näst största myntet efter marknadsvärde, slog 3000 dollar för första gången på söndag kväll, enligt data från Nomics. Efter att ha brutit den baren fortsatte den att klättra till en ny rekordhög nivå på 3.042 $. ETH har nu ökat mer än 1 300% det senaste året och har en marknadsvärde på 352 miljarder dollar.

Ethereums uppgång den här veckan följer rapporter om att Europeiska investeringsbanken (EIB) sålde digitala obligationer på 121 miljoner dollar på Ethereum. Goldman Sachs, Societe Generale och Banco Santander spelade också en roll i EIB: s obligationsförsäljning, Bloomberg-lag rapporterad. Nyheten behandlades som ett annat tecken på Ethereums uppehållskraft för en myriad av ekonomiska användningsfall.

EIB använde Ethereum eftersom nätverket möjliggör skapande av flera fungibla tokens, så kallade ERC-20-tokens. EIB-testet kom efter att Santander använde Ethereum mainnet för sina egna blockchain-obligationer i september 2019. Båda är stora stöd för nätverket.

ETH-tiderna är a-changin ‘

Ett antal efterlängtade uppdateringar av Ethereum kommer att sättas igång de närmaste månaderna.

Den 14 juli integrerar Ethereum en uppgradering som heter EIP-1559. Uppgraderingen kommer att minska ETHs totala utbud genom att bränna miljarder mynt som annars skulle ha gått till gruvarbetare.

Enligt lagarna om utbud och efterfrågan är den utbredda förväntningen att EIP-1559 kommer att höja Ethereums pris. Kanske, bara förväntan på uppgraderingen har redan den effekten.

Sedan finns det den större övergången mot Ethereum 2.0. Detta byter nätverket till proof-of-stake, snarare än det nuvarande energiintensiva proof-of-work. Det första steget i denna övergång är den så kallade sammanslagningen, preliminärt planerad till slutet av 2021. Ethereum 2.0 lovar också att sänka transaktionskostnaderna och öka genomströmningen i nätverket.

Historiskt ledde Bitcoin prisförändringar på kryptomarknaden, skräddarsydda av altcoins inklusive Ethereum. Men tidvattnet förändras.

I början av detta år stod Bitcoin för cirka 70% av marknaden och Ethereum 12,8%. Nu står Bitcoin för 50% av marknaden och Ethereum 14,65%. Binance Coin (BNB) ökade sin dominans med fyra gånger, till 4%, under samma period.

Och enligt Money Movers, som spårar den dagliga volymen av bosättningar i de två nätverken, hanterar Ethereum nästan dubbelt så stor som Bitcoin.

Mynten var nacke och nacke för bara fyra månader sedan. Men för fyra månader sedan började Ethereums vita heta NFT-vurm just. Och decentraliserad ekonomi (DeFi), som främst drivs av Ethereum, är nu större än någonsin.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link