Ethereum sjunker 8% i lördag eftermiddagsdopp

Priset av Ethereum har minskat med 8% under det senaste dygnet, enligt data från måttplatsen Nomics.

Ethereums pris började sjunka från 06:00 UTC, när det sjönk, stadigt men nästan utan fördröjning, från 2548 dollar till sitt nuvarande pris på 2 374 dollar. Ethereums marknadsvärde är nu 274 miljarder dollar.

Bitcoin, den största kryptovalutan med en börsvärde på 647 miljarder dollar, har sjunkit med 6,8% under det senaste dygnet till 34 500 dollar. Binance Coin har sjunkit med 7,18% till $ 318 och Cardano med 10% till $ 1,4.

I själva verket har de flesta av de bästa mynten fallit, och dagens eftermiddagsdopp har sårat 4,85% av kryptos globala börsvärde, som nu ligger på $ 1,59 biljoner.

Doppet raderade till och med några av de häpnadsväckande vinsterna med sekretessmynt Monero och ZCash den här morgonen. För bara några timmar sedan registrerade de dagliga vinster på nära 30%. Doppet har trimmat det till 7,82% för Monero och 2,94% för ZCash.

Ethereums elände – tillsammans med andra kryptovalutor – började strax efter att myntet nådde sin högsta nivå på cirka 4 350 dollar den 12 maj. Timmar senare slog Tesla och SpaceX-koncernchefen Elon Musk till Bitcoins bevis för arbetsredskap som miljövänlig. Ethereum, precis som många andra kryptovalutor, använder detsamma.

Sedan förra veckan bekräftade tre stora betalningsföreningar i Kina sitt åtagande om en 2017 års förordning som förbjöd finansinstitut att hantera krypto. Föreningarna upprepade också varningar mot kryptospekulation.

Den nyheten var till stor del felrapporterades som ett nytt förbud mot krypto, som väcker rädsla över kryptomarknaden. Ethereum föll med 38% under kraschen. Dagar senare sa en statskommitté från den kinesiska regeringen att Bitcoin gruvdrift och handel skulle övervakas för att “förebygga och kontrollera finansiella risker.” Ethereum sjönk till nedre nivå på 2 374 dollar den 28 maj.

Kryptoseptisk känsla från Kina fortsätter. Idag publicerade de lokala medierna – tätt kontrollerade av den kinesiska regeringen – kritik av handel med kryptoderivat, twittrade Colin Wu, en kinesisk kryptovalutajournalist.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link