Ethereum rör sig mot ETH 2.0 med ‘Super Experimental’ Testnet

I korthet

  • Steklo lanserades idag.
  • Testnätet involverade deltagande från Eth1- och Eth2-klienter.

Ethereum 2.0– det kommande beviset på insatsen blockchain som lovar att vara snabbare och billigare än det nuvarande nätverket – gör sig redo att distribueras.

Utvecklare på flera Ethereum programvarulaboratorier, som en del av ETH Global Scaling Hackathon-projektet Rayonism, lanserade idag vad en forskare kallade “ett superexperimentellt Eth1-Eth2 testnätverk efter sammanslagning.”

Testnätet, känt som Steklo, syftar till att utforska ett nytt sätt att genomföra och slutföra transaktioner.

Sedan skapandet har Ethereums konsensusmekanism – det sätt på vilket den validerar transaktioner och lagt till nya block till blockchain – efterliknat Bitcoin.

Bitcoin och Ethereum kräver båda att användare ”minar” tokens, vilket motsvarar att ägna sin datorkraft åt att lösa svåra kryptografiska pussel – och sedan belönas i tokens och avgifter om de är de första som gör det i nätverket.

Ethereum 2.0, som lanserades i december men ännu inte är ett funktionellt nätverk, ändrar det. För närvarande under utveckling kommer det nya beviset på spel blockchain att förlita sig på att användare låser upp sin Ethereum för att verifiera transaktionernas legitimitet. Validerare som håller kontakten med nätverket och hjälper till att säkra det tjänar ETH som belöning. De som försöker attackera nätverket eller inte stannar online kan förlora sin “insatta” insättning.

Medan den ursprungliga tanken från Ethereums kärnutvecklare har varit att fortsätta lägga till uppgraderingar till Ethereum 2.0 tills det ersätter det nuvarande Ethereum-nätverket, skulle den nya “Rayonism” -metoden – om den antogs – bibehålla och slå samman två olika system: transaktioner skulle ske i det nuvarande nätverket medan konsensus eller slutförande av dessa transaktioner skulle ske på det vi för närvarande tänker på som Ethereum 2.0.

Men för att testa konceptet behöver utvecklare först, ja, ett testnät. Det är där Steklo kommer in. Arbetet involverade samarbete från tre Ethereum-klienter – inklusive Geth, mjukvaruklienten som används av över 80% av datorerna som kör Ethereum blockchain, liksom Besu och Nethermind. Men det behövdes också Eth2-klienter Teku, Prysm, Lighthouse och Nimbus för att delta.

Besu klient senior produktchef Sajida Zouarhi berättade Avkryptera allt är en del av processen att bygga ett bättre nätverk – och något som team gärna deltar i: ”Vad vi hoppas kunna lära oss genom Rayonism Hackathon är hur vi ska skala Ethereum. Mer specifikt, vad behöver vi för att komma till Ethereum 2.0 när det gäller specifikationer, prestanda och utveckling. Så vi experimenterar med Merge och Sharding Eth1-Eth2-nätverk för att räkna ut det. ”

Som sagt, “Steklo kommer att bli ett kortlivat testnät”, sa hon. “Det ska inte springa på mer än en dag.” Ett testnät med längre löptid beror på nästa vecka, enligt Ethereum Foundation-forskaren Diederik Loerakker.

Så om du hoppas att det betyder att snabbare och säkrare Ethereum 2.0 är runt hörnet, måste du fortfarande vänta ett tag. Sa Zouarhi, “Steklo är bara steg 1 av N på väg till Eth2.”

Source link