Ethereum rally till $ 2300 när gasavgifterna sjunker


Ethereum ser hausseartad fart på söndagen då gasavgifterna sjunker till nivåer som inte sett på några veckor.

Ethereum lyckades göra en comeback på söndagen efter en dyster helg som leddes av en försvagande bitcoin. ETH lyckades nå en ny rekordhög nivå på 2 645 dollar på Binance.

Blockchain såg också att dess aktiva etereadress nått en ny heltidshöjd på 771.000. Hölls tidigare i november 2020 vid 739 000.

Ethereum hade sedan minskat med bitcoin vilket hade sett en hel vecka med baisseartad försäljning på marknaden. Ethereum lyckades göra en comeback på söndagen eftersom nätverksavgifterna hade sjunkit dramatiskt.

Gasavgifterna sjunker

Källa: EthGasStation

Ethereum-gasavgifterna hade sjunkit till veckolag, med snabba transaktioner som bara kostade 54 gwei. Medan helger i allmänhet ser lägre gasavgifter eftersom handlare tar sig tid från att handla, är detta de lägsta priserna på veckor på ethereum blockchain.

ETH ser stark ut när marknaden stabiliseras

De låga avgifterna verkar ha höjt priset på eterum när det pressade upp på söndag. Ethereum lyckades klättra med 4,4% på söndagen när det återfick 2300 dollar.

Också märkbar var eterums dominans, som också hade stigit över 3% på söndagen. Ethereums dominans har långsamt ökat i takt med att BTC-dominansen fortsätter att minska. Tidigare har detta varit ett hausseartat tecken för altcoin-säsongen.

De lägre gasavgifterna under helgen skulle sannolikt få fler handlare att handla på blockchain och spara dem transaktionskostnader. Ethereum har tidigare sett stigningar i gasavgifterna när det når nya toppar, men gasavgifterna verkar sjunka.

Ethereum-nätverket håller för närvarande på att uppgraderas. Uppgraderingarna är inställda för att mildra de höga gasavgifterna som upplevts de senaste månaderna. Ethereum Berlin-uppgraderingen har redan slutförts. Med Londonuppgraderingen inställd till juli 2021.

Ethereum fortsätter att se starkt ut, även efter droppupplevelserna med bitcoin förra veckan. Ethereum var ett av få projekt som inte såg något dramatiskt prisfall då bitcoin föll med 15% under den senaste veckan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link