Ethereum Migration från CeFi till DeFi accelererar


Mer Ethereum lämnar centraliserad finansiering (CeFi) och börser och går in i decentraliserad finansiering (DeFi) än någonsin tidigare, vilket kan hålla priserna och efterfrågan på tillgången förhöjda.

Kedjeanalys från olika leverantörer har avslöjat att det har förekommit något utflöde av Ethereum från centraliserade börser under den senaste månaden.

Ett färskt diagram från Glassnode visar hur tydligt detta har varit. Efter en period då båda var relativt jämna accelererade skillnaderna i januari och det finns nu ungefär dubbelt så mycket ETH låst i smarta kontakter än på centraliserade växlar.

Ethereum levererar smart kontrakt kontra utbytesbalans | Glassnod

Ethereum-utvandringen

Det är värt att notera att mängden ETH i smarta kontrakt inte nödvändigtvis är låst eller inte tillgänglig för återförsäljning. Även om det gäller för Beacon Chain-insättningsavtalet. Den innehar för närvarande 4,4 miljoner ETH, eller 3,8% av det totala utbudet, låst tills fas 1.5 slår samman de två Ethereum-kedjorna någon gång nästa år.

Det finns nu plattformar som Lido som erbjuder insättningstjänster utan att behöva låsa upp huvudmannen. Men majoriteten av etern på ETH 2.0 är troligtvis orörlig för tillfället.

Glassnod rapporterad att mängden ETH på börser har minskat med 30% under de senaste nio månaderna och minskat från 19 miljoner till cirka 13 miljoner, eller 12% av utbudet idag. Det är det lägsta saldot på centraliserade börser på nästan två år.

Omvänt hålls nu nästan 23% av utbudet, eller 26 miljoner ETH, i DeFi och olika andra smarta kontrakt.

DeFi och kylförvaring

EthHub-grundare Anthony Sassano uppgav att av de cirka 10 miljoner ETH som är låsta i DeFi finns cirka 6,6 miljoner för närvarande i penningmarknadsprotokoll som Maker, Aave och Compound. Detta innebär att dessa medel används som säkerhet och inte handlas aktivt.

Ytterligare 2,4 miljoner ETH eller så används i automatiserade marknadsförare som en parningstillgång. Resten av ETH lagras i smarta kontraktsplånböcker eller kylförvaring, varav den mest populära är Gnosis Safe med 1,8 miljoner ETH.

Sassano drog slutsatsen att det är bra att se att ETH används. Detta driver efterfrågan och återvänder eter till innehavarnas händer snarare än centraliserade utbyten.

”Sammantaget är det bara bra att se ETH tas” hem ”i plånböcker som individer faktiskt kontrollerar istället för plånböcker som centraliserat växelkontroll.”

I skrivande stund svalnade ETH från gårdagens rekordhöga nivå och sjönk 5% på dagen till 3 920 dollar enligt CoinGecko.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link