Ethereum faller under $ 2000 mitt i senaste Crypto Crash

Priset av Ethereum har sjunkit under 2000 dollar för första gången sedan 7 april kryptovaluta priset är nu under hälften av Ethereums rekordhöga nivå på 4 165 $ den 12 maj – för bara elva dagar sedan.

Börsvärdet för Ethereum har halverats därefter, från toppar på cirka en halv biljon dollar den 12 maj till nuvarande nivåer på cirka 230 miljoner dollar.

Ethereum har fallit cirka 18% under den senaste dagen och 45% under den senaste veckan. Det här är mycket mer än Bitcoin, den största kryptovalutan efter marknadsvärde som för närvarande är värd cirka 35 000 dollar; Bitcoin har sjunkit med cirka 5,5% under det senaste dygnet och cirka 30% under den senaste veckan.

Ethereums senaste dopp följer två veckor med tuffa nyheter för kryptomarknaden. Elon Musk startade saker och ting den 12 maj – dagen för Ethereums högsta tid – när han meddelade att Tesla inte längre skulle acceptera Bitcoin, med hänvisning till miljöhänsyn.

Ethereum använder samma energiintensiva gruvmekanism som Bitcoin. Det går emellertid över till en energieffektiv konsensusalgoritm som kallas proof-of-stake senare i år, vilket Ethereum Foundation, den ideella organisationen som upprätthåller nätverket, lovar kommer att göra Ethereum 99,5% mer energieffektivt.

Fler dåliga nyheter kom från Kina den här veckan. På onsdag varnade tre kinesiska betalnings- och bankföretag att kryptovalutor är mycket spekulativa och skadliga för ett hälsosamt samhälle. På fredag ​​tillade en regeringstjänsteman kryptogruva till en lista över sektorer som bör övervakas för att säkerställa ekonomisk och social stabilitet.

Mycket av världens kryptovaluta gruvdrift är inrymt i Kina, eftersom gruvarbetare utnyttjar billiga elpriser. Kombinerat har nyheterna tankat marknaderna och skickat priset på Ethereum till fritt fall.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link