Ethereum Devs stänger EIP-1559 kryphål som kan ha överväldigat Blockchain

I korthet

  • Ethereum-utvecklaren Martin Holst Swende identifierade och föreslog en korrigering för ett kryphål i EIP-1559, en större uppgradering planerad till mitten av juli.
  • Klyftan, om den lämnades orörd, skulle ha möjliggjort falska stora transaktioner som kan överväldiga nätverket.

Ethereum utvecklare har fixat ett kryphål i en kommande uppgradering som skulle ha lämnat nätverket sårbart för falska stora transaktioner.

Planerad till mitten av juli bränner EIP-1559 en del ETH som spenderas på att bearbeta transaktioner istället för att ge allt till gruvarbetare, som för närvarande är fallet. Förslaget syftar till att minska volatiliteten i Ethereums transaktionsavgift.

Enligt EIP-1559 kan användare “tipsa” gruvarbetare och Ethereum-nätverket för att påskynda transaktionerna. För att göra detta anger de det högsta belopp som de är villiga att betala.

Martin Holst Swende, en Ethereum-kärnutvecklare från Sverige, utarbetade på torsdagen att EIP-1559 inte satte någon gräns för det maximala belopp som en användare kunde betala för att påskynda transaktionerna.

En angripare kan därmed införa ett absurt högt antal för att överväldiga nätverket, även om de inte hade pengar att betala för tipset.

“Eftersom fälten 1559 är maximala kan du missbruka detta, inte faktiskt betala de enorma gasvärdena och skräpposta nätverket”, twitterade Ethereums kärnutvecklare Tim Beiko fredag.

För att stänga det kryphålet implementerade utvecklarna en lösning som föreslagits av Swende: fyra rader med koder som begränsade transaktioner vid en gräns på 2 ^ 256, en allmänt använd kryptografisk hashfunktion som också understödjer Bitcoin.

Den 14 maj gick Ethereum-utvecklarna med på att fördröja fram till december en “svårighetsbomb” som skulle göra att nätverket skulle sakta ner.

Svårighetsbomben är utformad för att uppmuntra Ethereum-utvecklare att påskynda utvecklingen av Ethereum 2.0, den efterlängtade uppgraderingen till Ethereum-nätverket som skulle minska avgifterna och öka genomströmningen.

Source link