Ethereum Devs har beräknat hur man kan desarmera ” Svårighetsbomben ”


I korthet

  • Ethereums kodade svårighetsbom kommer att explodera i sommar.
  • Tim Beiko och James Hancock, kärnutvecklare i Ethereum, sa till Decrypt att teamet kommer att försena bomben till december.
  • Det kan vara sista gången som utvecklarna någonsin behöver vidta den åtgärden.

Ethereum-utvecklare kom överens om på fredag ​​hur man skulle försena en ”svårighetsbomb” som, om den lämnas obevakad, skulle börja sakta ner Ethereum-nätverket i sommar.

Svårighetsbomben är en gammal kod som gör gruvdrift på Ethereum långsammare – och mindre lönsamt – över tid genom att exponentiellt öka fördröjningen mellan produktionen av varje block.

Bomben planterades 2015 för att stimulera utvecklare att implementera Ethereum 2.0.

Ethereum 2.0 byter nätverket från proof-of-work (PoW), ett sätt att validera transaktioner med kraftfulla gruvdatorer till proof-of-stake (PoS), vilket belönar dem som lovar mynt till nätverket.

Det tar i genomsnitt tretton sekunder att bryta ett block på Ethereum just nu. Utan att försena bomben skulle det ta mer än tjugo sekunder att validera ett block i slutet av året.

På fredagen kom Ethereum-utvecklarna överens om hur många block som var nödvändiga för att försena bomben till december.

Beräkningen av förseningen föreslogs av Ethereums kärnutvecklare James Hancock. ”Bomben finns alltid där, och vi tar bort den genom att vrida blocktiden tillbaka bara för bomben,” sa han Avkryptera. Hancocks förslag försenar bomben med 9 700 000 kvarter.

Blocktidsdiagrammet på Etherscan. Kommenterad av James Hancock för Decrypt.

Berättade Tim Beiko, en kärnutvecklare för Ethereum Avkryptera att utvecklare avfärdade ett förslag om att försena bomben till nästa vår. Det är inte nödvändigt, sa han.

Ethereum-utvecklare förväntar sig att i december kommer nätverket att uppdateras så att Ethereum 1.0, nätverket som är beroende av PoW, kan kommunicera med Ethereum 2.0, det nya nätverket som är beroende av PoS. Detta är känt som Merge.

”Om fusionen är klar i december behöver vi inte göra något åt ​​bomben för vi kommer att flytta helt från gruvdrift”, sa Beiko.

Om planerna för sammanslagningen förblir oimplementerade kommer Ethereums Shanghai-gaffel, som förväntas tas i drift i oktober, försena svårighetsbomben igen. Bomben har försenats tre gånger hittills: först i oktober 2017, sedan i februari 2019 och slutligen i januari 2020.

Source link