Ethereum Classic stiger 12% för att ställa in ny all-time high

Medan det globala börsvärdet för kryptovalutor tog en hit på 0,22% idag, Ethereum Classic (ETC) har kommit på topp och steg 12,23% för att nå ett högt pris på 44,80 dollar.

Under tiden i en kamratskapshow, Ethereum (ETH) klarar också stormen. Det är 1,5% högre för att handla till 2 877 dollar ett mynt, utan tvekan jagar sin egen all-time high på 3 000 dollar.

Ethereum … Klassisk ?!

Ethereum Classic är den ursprungliga versionen av Ethereum. Ethereum, desto mer populärt blockchain, gafflade från Ethereum Classic 2016. Allt började med något som heter The DAO.

DAO står för ”Decentralized Autonomous Organization”. En DAO efterliknar i huvudsak styrningen av ett aktieägardrivet företag på Ethereum blockchain. DAO: er körs på smarta kontrakt – självförstärkande digitala finansiella kontrakt – och de som har huvuddelen av mynten kallar skotten.

Det finns massor av DAO nu – de är en fixtur av decentraliserad styrning – men den ursprungliga lanserades i april 2016 på Ethereum.

Det hade samlat in 150 miljoner dollar, men en angripare, eller en grupp angripare, lyckades snabbt stjäla 55 miljoner dollar förbi utnyttjar en brist i en av dess smarta kontrakt.

DAO-hacket var av två skäl ett banbrytande ögonblick i blockchain-historien. För det första presenterade ett sådant enormt hack ett existentiellt hot mot Ethereum, eftersom 55 miljoner dollar var praktiskt taget hela Ethereums marknadsvärde vid den tiden. För det andra resulterade det i hård gaffel som föddes den mycket framgångsrika Ethereum blockchain.

Nätverket vi känner till som Ethereum idag röstade för att radera de olagliga transaktioner från blockchain. En annan grupp människor ville att de olagliga transaktionerna skulle förbli i blockchain-misstag är misstag. Ethereum Classic var spetsen som höll transaktionerna, medan Ethereum raderade dem.

Sedan dess har blockkedjorna varit i konstant konkurrens. Men Ethereum, som nu har ett marknadsvärde på 336 miljarder dollar, tog ledningen. Ethereum Classic, med ett marknadsvärde på 5,66 miljarder dollar, var kvar.

Attack av 51%

Saker och ting blev svårare för Ethereum Classic blockchain när det drabbades av en 51% attack förra året.

Det låter som antagonisten för en B-film sci-fi-skräck, men de fruktade 51% hänvisar till mängden datorkraft som behövs för att skada en blockchain och omorganisera sina block för att stjäla pengar från den.

Om en enda enhet kan kontrollera över 51% av den datorkraft som stöder blockkedjan kan de köra upplopp och förstöra huvudboken.

Det beror på att blockkedjor ska vara det decentraliserad huvudböcker. Transaktioner valideras inte av en enda enhet som ger en enda kopia av en storbok. I stället är huvudboken samtidigt värd på flera datorer, som alla arbetar tillsammans för att validera transaktioner. Äg för mycket av datorkraften, och det hela faller sönder.

I augusti förra året lyckades hackare kommandera mer än hälften av datorkraften i Ethereum Classic-nätverket, inte en gång, inte två gånger, men tre gånger innan månaden var ute.

Detta skadade inte priset mycket. Valutan förblev stabila $ 6 till $ 8 per token under hela månaden och tog bara mindre träffar efter varje attack.

Så det verkar som att attacken på 51% inte är världens ände. Ethereum-skaparen Vitalik Buterin instämmer:

Liksom marknaden. Trots flera hack som hotar Ethereum Classic-existensen, nådde myntet idag en rekordhög nivå från sin ödmjuka plats som den trettiofemte största kryptovaluta genom marknadsvärde.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link