Ethereum Bridge – Är de lösningen för skalbarhet i Blockchain?

Blockchain-nätverk är fantastiska digitala ledgers som erbjuder olika former av ekonomisk frihet. Bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och cardano (ADA), bland andra kryptovalutor, ger var och en något unikt för branschen. En av blockchains största nedgångar är dock bristen på interoperabilitet.

Processen att använda en tillgång i en annan blockchain är allt annat än omöjlig, vilket tvingar användare att hantera handelspar och transaktionsavgifter.

Med ökningen av decentraliserad finansiering och de många varianterna av projekt som erbjuder nya idéer är denna brist på interoperabilitet ett betydande hinder. Lyckligtvis finns det en väg igenom i form av blockchain-broar.

Vad är en Blockchain Bridge?

En blockchain-bro tillåter användning av en tillgång i en annan blockchain. Typ.

Anta att du är i Ethereum-nätverket, men transaktionsavgifterna är löjligt höga. I stället för att bita i kulan och betala avgifter skulle en blockchain-bro tillåta att transaktionen sker i ett billigare nätverk, som Tron. Om Ethereum är överbelastat kommer bron också att möjliggöra en snabbare transaktion.

Ett sådant koncept är perfekt för dApp-utvecklare. Broar innebär att de kan utnyttja fördelarna med ett populärt nätverk, som Ethereum, utan att drabbas av dess skalbarhet och avgiftsproblem.

Broar ger också den andra blockchain medvetenhet – den där transaktioner behandlas.

Nu är det värt att notera att du inte faktiskt skickar ethereum till tron ​​(TRX). Snarare är eterumet du “skickar” faktiskt låst i nätverket.

Därefter pryder bron ett lika stort värde av modifierade tokens på Tron. Du kan använda dessa tokens på Tron som du vill, och när du är klar kommer den skapade tronen att brännas och motsvarande mängd ethereum kommer att släppas.

Broar är kritiska när det gäller mindre transaktioner. Spelplattformar byggda på Ethereum kan till exempel snabbt generera vinster på en separat blockchain och sedan släppa motsvarande belopp på Ethereum.

Detta skulle vara billigare och snabbare än att använda det överbelastade Ethereum-nätverket, vilket skulle uppmuntra fler användare att delta i spel och andra aktiviteter.

Skalbarheten sidroblem

Stora nätverk som Ethereum är ständigt överbelastade av hög aktivitet. Transaktioner tar längre tid att validera, vilket innebär att användare sitter fast och väntar och betalar höga avgifter.

Broar väljer att lösa skalbarhetsproblemet, eftersom belastningen från många mindre transaktioner (via spel och NFT-affärer etc.) lyfts från Ethereum-huvudkedjan.

Detta beror på att användarna kommer att ha alla möjliga nätverk att använda, med hjälp av dApps på EOS och Bitcoin istället för att alla täcker Ethereum.

Blockchain-broar

Det finns en hel del blockchain-broar som redan finns. Här är en uppdelning:

NEAR-protokoll

NEAR-protokollet har nyligen släppt sin Rainbow bridge, som förbinder Ethereum och projektets olika blockchain-nätverk.

NEAR är ett bevis på insatsnätverk som hoppas kunna dra nytta av NFT-vurm. Det gör det möjligt för utvecklare att bygga unika, NFT-drivna decentraliserade applikationer på en plattform separat från Ethereum, även om Rainbow bridge säkerställer att Ethereum-användare kan dra nytta av ett sådant erbjudande.

Tack vare bron behöver NEAR-utvecklare inte oroa sig för en liten användarbas. De kan använda ethereum-tokeninnehavare, samt växa sin egen användarbas på NEAR-plattformen.

Telegram Open Network (TON)

TON är ett ERC-20-baserat multi-blockchain-projekt som tillhandahåller alla typer av tjänster till sina kunder. Med tanke på att TON kan stödja miljontals transaktioner per sekund, hävdar de att detta är den snabbaste Ethereum-bron som finns.

Om så är fallet kommer Ethereum dApps att ha hittat ett av de snabbaste sätten att interagera med sina användare. En potentiell miljon transaktioner per dag sätter Ethereum i hastigheten på Visa och andra etablerade betalningsmetoder.

Den hastigheten är tack vare TONs “arbetschains” – i huvudsak massor av sidokedjor som hanterar transaktioner och andra aspekter av blockchain.

Med alla dessa kraftvaliderande transaktioner på en gång borde det inte vara förvånande om TON kan säkerhetskopiera sitt ord.

De startade också just avkastningsodling med olika par.

Polkadot (DOT)

Förmodligen ett av de mest kända blockchain-broprojekten, Polkadot stöder flera blockchain-broar för nätverk som Bitcoin, Ethereum och EOS.

Utvecklare kan bygga dApps på sidokedjor som kallas “parachains”, var och en med sin egen token. Dessa tokens är alla interoperabla och fallskärmar kan ansluta till befintliga tokens som bitcoin och ethereum.

Målet är att skapa ett ekosystem av dApps som betjänar alla möjliga användningsfall och blir det mest interoperabla blockchain-nätverket som finns.

Lavin (AVAX)

Avalanche är en DeFi-plattform och utbyte mot mindre och nyare kryptoprojekt kan lista sina tokens. Den är byggd på en ERC-721-standard och överbryggar med Ethereum tack vare ChainSafe, byggarna av en “multi-directional blockchain bridge.”

Intressant nog tar AVAX-bron din eterum och förvandlar den till insvept eterum (WETH). Det minter sedan relevant token på Avalanche. Med tanke på att olika dApps kommer att byggas på AVAX, kan användare och utvecklare dra full nytta av Ethereums kraft.

Bridge fördelar

Interoperabilitet har alltid varit ett problem i blockchain-utrymmet, och det finns inte många lösningar än. Medan de fortfarande är tidigt siktar broar på att vara den lösningen.

När allt kommer omkring är inget blockchain-nätverk perfekt. Möjligheten att byta nätverk och njuta av fördelarna med alla är en ganska spännande framtid för denna teknik.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link