Ethereum-baserad metavers The Sandbox Enlists ‘The Walking Dead’


I korthet

  • Den populära underhållningsfranchisen “The Walking Dead” kommer till det Ethereum-baserade metaverspelet The Sandbox.
  • En Walking Dead-spelupplevelse kommer att inkluderas på världskartan, plus spelare kan använda franchisetillgångar för att skapa sina egna spel.

Sandbox, ett kommande Ethereum-baserat online metaverspel, har redan undertecknat en mängd olika popkulturvarumärken och egenskaper för den delade spelmiljön, inklusive Smurfarna, elektronisk musiker Deadmau5, banbrytande NFT-upplevelse CryptoKittiesoch klassiskt spelmärke Atari. Det senaste tillskottet visar dock hur omfattande och eklektisk den kommande virtuella världen kan vara.

Idag meddelade Animoca Brands att de har samarbetat med Skybound Entertainment för att ta med The The Walking Dead till The Sandbox, med den populära zombietema-serietidningen och TV-serien för att bidra med bekanta karaktärer och teman till metaversen.

När den lanserades kommer The Sandbox att innehålla en interaktiv Walking Dead-spelupplevelse som låter fans försöka överleva mitt i zombieupproret. Populära karaktärer som Rick Grimes och Michonne kommer att återskapas i spelets blockerade 3D voxel-stil, och spelare måste skörda resurser, avvärja odöda angripare, skapa allianser och mer. Spelare kan också använda “The Walking Dead” -tillgångar i The Sandbox’s Game Maker-verktygsuppsättning.

“Användare kommer att kunna komma med sina egna fläkttillverkade upplevelser och lägga till sin egen personliga smak till mixen och sträcka gränserna för denna Walking Dead-mega-förening så långt ögat kan se,” The Sandbox grundare och COO Sébastien Borget berättade Avkryptera.

Som med andra varumärkespartnerskap kommer det att finnas en dedikerad tomt på Sandbox: s delade världskarta tillägnad “The Walking Dead”. Spelare kommer att ha möjlighet att köpa egna närliggande terrängpaket (kallat LAND) i metaversen, så att de kan skapa, dela och till och med tjäna pengar på sina egna interaktiva upplevelser.

LAND försäljning har genererat betydande intäkter för The Sandbox hittills, med ett nytt erbjudande i april samla in $ 5,9 miljoner värt i en 24-timmars span. Varje tomt i LAND är en icke-svampbar token (NFT) som kan säljas igen. En NFT representerar en handling av ägande till ett digitalt objekt, och även om detta vårens NFT-marknadsbom till stor del fokuserat på saker som konstverk och NBA Top Shot samlingshöjdpunkter, det innehåller också artiklar i spelet för blockchain-baserade spel – som karaktärsskinn, föremål, handelskort och andra interaktiva tillgångar.

Sandboxen är inställd på att starta ett offentligt alfatest i sommar för att låta spelare uppleva den delade 3D-metaversen för första gången. Borget föreslår att varumärkesaktiveringar som den som planeras för “The Walking Dead” kommer att hjälpa till att dra in spelare när spelet försöker nå de vanliga massorna.

“Vår vision är att få Sandboxens öppna metavers att kännas som en virtuell attraktionspark med många fantastiska unika sociala upplevelser, med” The Walking Dead “, Atari, The Smurfs och mer,” berättade han Avkryptera. “Att ta med så stora underhållningsvarumärken till Sandbox betyder att vi kan nå mer än en miljard människor genom dem.”

Source link