EOS upp 46% som Block.one investerar 10 miljarder dollar i utbyte

[ad_1]

I korthet

  • Den nya börsen börjar med en hög med kontanter, Bitcoin och EOS.
  • Startkapitalet ligger inte långt från storleken på EOS: s börsvärde.

För att starta ett centraliserat utbyte av kryptovaluta behöver du mycket likviditet för att möjliggöra affärer och locka köpare och säljare.

Bruttonationalprodukten i ett litet land borde göra det.

Block.one, mjukvarubolaget bakom EOSIO blockchain plattform, har dragit samman 10 miljarder dollar för att få Bullish Global från marken. Block.one levererade 164 000 Bitcoin (9,25 miljarder dollar), 20 miljoner EOS tokens (250 miljoner dollar) och 100 miljoner dollar i kontanter, samtidigt som de samlar in 300 miljoner dollar i strategisk finansiering.

EOS njöt av den bästa dagen av någon av de 100 bästa kryptokurvorna efter marknadsvärde och flyttade från $ 9,17 till $ 13,83 på bara sex timmar i morse efter att nyheterna slog till. Ökningen med 46% sedan igår bäst för andra heta tillgångar som YFI och MATIC, enligt data från Nomics.

Block.one grundades av VD Brendan Blumer och tidigare CTO Daniel Larimer, som skrev EOS-vitboken. Blockchain-projektet, en av de ursprungliga ”Ethereum mördare”, fortsatte med att höja en rekordbelopp på 4,2 miljarder dollar i ett första myntoffer.

Dess stödjare inkluderar den brittiska hedgefondförvaltaren Alan Howard, Moore Capital Management VD Louis Bacon och PayPal och Palantirs medgrundare Peter Thiel – som alla investerade i Bullishs finansieringsrunda.

Mike Novogratz, vars kapitalförvaltningsföretag Galaxy Digital också deltog i finansieringsrundan, sa: ”Bullishs stora storlek och skala i kombination med Block.ones erfarenhet av högpresterande blockchain-teknik kommer att göra Bullish till en formidabel spelare från första dagen.”

Enligt ett tillkännagivande idag kommer det nya kryptovalutabörsen att utnyttja befintliga verktyg från EOS-nätverket och EOSIO-plattformen som underhålls av Block.one.

Det planerar också att inkludera utlåning och automatiserade marknadsskapande verktyg som gör det möjligt för algoritmer att ställa in priset på tillgångar så att det inte alltid behöver vara en köpare och säljare. Med andra ord kan utbytet tillåta EOS att ta en andel av den blomstrande decentraliserade finansmarknaden, där människor kan tjäna ränta, låna medel och handla derivat och digitala tillgångar utan tredjepartsförmedlare. ”DeFi”står för cirka 85 miljarder dollar i innehav på EOS-rival Ethereum.

Det allvarliga utlägget av medel från Block.one kan vara en nödvändighet för att förbli relevant. Enligt en rapport från Outlier Ventures i juni 2020, EOS tappade 85% av sin utvecklingspool under ett år då Github-koduppdateringarna avdunstade till bara 6% av föregående års nivå.

Kärnutvecklare över tid. Källa: Outlier Ventures 2021 Development Trends Report

De senaste 2021-rapporten om utvecklingstrender från Outlier Ventures föreslog att den nedåtgående trenden efter den andra kvartalsrapporten hade fortsatt. Medan TRON och EOS minskade, andra ”Ethereum mördare” som Polkadot, Kosmosoch Solana fick utvecklare.

Men 10 miljarder dollar kan gå långt. Det är mer än hela börsvärdet i Monero, Algorand, Maker och – fram till morgonens marknadspump – EOS.

[ad_2]

Source link