En titt inuti Cardanos stora Blockchain-planer för Afrika

Länder i Afrika har alltid varit tidiga personer när det gäller finansiell teknik. Emerging tech har varit i framkant av viktiga lösningar över hela kontinenten. Senast tillkännagav IOHK sina stora projekt som en del av vad den säger är den största blockchain-affären i historien.

Lösa problem med framväxande teknik

Trots den gemensamma idén att Afrika är eftersläpande inom teknisk innovation, är kontinenten hem för många framåtblickande nystartade företag och tekniska lösningar.

I Kenya har M-Pesa till exempel revolutionerat mobiltelefonbanken sedan 1990-talet. Denna produkt har gjort det lättare att skicka pengar och nå de obankrade. Samtidigt har Sydafrika vuxit till att bli regionens fintech-nav. Dess städer som Kapstaden är grogrund för nya nystartade företag att bygga från.

När det gäller kryptovalutor har upptagningen inte varit lika entusiastisk. Trots vissa bakslag i lagstiftningen har utbyten som Luno ökat år för år. I februari blev Nigeria den näst största bitcoinmarknaden i världen efter USA.

Cardano lanserar blockchain-projekt i Afrika

När det gäller blockchain-teknik utanför kryptovalutor kom dock det största tillkännagivandet nyligen från IOHK.

Företaget planerar att genomföra en mängd olika projekt. Det kommer att använda sin blockchain för att förbättra tjänster i länder som Etiopien och Tanzania.

Blockchain för utbildning i Etiopien

IOHK har samarbetat med den etiopiska regeringen för att omvandla utbildningssystemet med hjälp av deras smarta kontraktsplattform Cardano.

Som en del av affären får studenter över Etiopien en digital identitet (DID). Denna metadata innehåller all information om deras akademiska resultat under hela skolan. Den använder Atala Prism-teknik integrerad med Cardano blockchain.

IOHK: s VD Charles Hoskinson förklarar hur det kommer att gynna dem senare:

“När dessa miljoner studenter utexamineras, när de går in i ekonomin, så småningom kan denna infrastruktur användas för att köpa fastigheter, för betalningar, för omröstning och alla andra frågor i deras ekonomiska liv.”

Systemet är revolutionerande eftersom det spårar varje steg i en students akademiska utveckling.

En student som uppnår högsta matematikbetyg under hela skollivet i ett traditionellt skolsystem men flunks i sin slutpapper kanske inte kommer in i sitt önskade universitet.

Detta har knock-on-effekter som kan skada deras framtid allvarligt. Med DID ersätts detta enda strejksystem med en helhetssyn på deras förmågor.

Detta system skyddar också mot bedrägerier eller tillverkning. Det blocklösa kedjans system gör det oföränderligt och lättillgängligt för alla.

Etiopiens utbildningsminister Getahun Mekuria, som fick i uppdrag att digitalisera Etiopiens utbildningssystem, förklarar hur DID-systemet kommer att hålla koll:

”Man kan inte riktigt få någon förståelse för någon genom att helt enkelt tillhandahålla ett test två gånger om året eller en gång om året. En sak som vi bestämde oss för är att ha ett digitalt ID (DID) för våra elever, särskilt med fokus på gymnasiet, så vi började tillhandahålla digitalt ID för alla våra elever i 12-årskurs. ”

Mekuria tror att blockchain är det enda systemet som kan underlätta deras ambitiösa utbildningsreformstrategi.

“Jag tror inte att andra tekniker verkligen kan prestera på den analysnivån, den noggrannhetsnivån, den integritetsnivån och den säkerhetsnivån”, säger han.

Kritik mot Cardano

Så positivt som den etiopiska regeringen och IOHK låter, det finns några sångkritiker av deras tidigare affärer.

Den etiopiska affärsmannen Kal Kassa betecknade Cardanos arbete som ”bluff” i ett blogginlägg. Dessutom kallar han Hoskinson, en “ormoljeförsäljare.”

Detta beror på att Kassa inte tror att IOHK och Cardanos planer kommer att realiseras. Han hänvisar till bristen på konkreta, juridiska åtgärder som företaget har tagit i landet tidigare.

Kassa anklagade också IOHK och Hoskinson för att undergräva de etiopiska internationella ekonomiska utsikterna.

“Även om han kanske inte direkt mjölkar Etiopiens utländska valuta, bidrar han indirekt till mitt lands obefintliga roll i global ekonomi och en barnslig etos av etniska gränser utanför suveräna mänskliga rättigheter.”

Det senaste Cardano-avtalet tillkännagavs dock efter det att detta blogginlägg publicerades. Medan Kassa refererar till Cardano Africa-konferensen finns det inga bevis som säger att systemet inte kommer att implementeras så snart efter planens släpp.

Ser bortom utbildning

Trots denna kritik går Cardano ut i sina löften till dessa afrikanska länder. Erbjudanden som överväger mobil teknik och hälso- och sjukvård finns också på bordet.

Den globala digitala vårdplattformen Ask The Doctor planerar en övergång från Ethereums blockchain till Cardano’s.

Ask The Doctor gör det möjligt för användare att tjäna krypto genom att lära sig om grundläggande sjukvård. De kan sedan använda vad de har tjänat för att betala för läkare och medicinering. En del av anledningen till Ask The Doctor’s drag är på grund av Cardanos starka närvaro på den afrikanska kontinenten.

De har också samarbetat med World Mobile Group för att tillhandahålla vitala tjänster till Tanzania och Etiopien. Företagen arbetar tillsammans för att få hållbart internet till Tanzania genom förnybar energi.

Tillsammans kommer de att erbjuda prisvärda nätverksnoder baserat på Cardano blockchain-infrastrukturen.

Dessa nätverksnoder fungerar som lokala reläer för internetanslutning. Detta gör det också möjligt för prenumeranter att få åtkomst till identitetslösningen som används i Etiopien, men i stället för utbildning kommer de att få tillgång till tjänster som digitalbank.

Planer för framtiden

Mycket av Hoskinsons vision för den afrikanska kontinenten ligger i hans tro på kontinentens acceptans av ny teknik. Han anser att efterfrågan är störst i utvecklingsländer, vilket gör dem till de bästa länderna för denna typ av innovationer.

I en YouTube-video om vägen framåt för Afrika förklarar Hoskinson att stora kraftverk som USA inte kommer att vara där tillväxten inom denna teknik kommer ifrån.

“Så om vi säger … var kommer den största efterfrågan på den typ av teknik vi bygger under de närmaste 10 åren 20 år 30 år, kommer den att börja på platser som Afrikas kontinent”, förklarar han.

“Allt ligger på bordet, nya röstningssystem, nya fastighetssystem, nya betalningssystem, nya sätt att identifiera människor, nya sätt att handla värdepapper”, säger han.

Hur exakt alla dessa projekt går ut är fortfarande att se, men Cardano gör ett stort tryck som är spännande för en kontinent som ofta förbises.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link