En av Nordamerikas största gruvarbetare utnyttjar flare gasenergi

Mitt i den pågående debatten kring miljöpåverkan av bitcoin (BTC) -brytning har ljus fallit på den Denver-baserade verksamheten Crusoe Energy. Ett företag som använder energi från flaskgas för att bryta BTC.

Rapporter tyder på att Crusoe Energy har utnyttjat koldioxidutsläppen med drygt hälften genom att utnyttja flare gasenergi. Annars motsvarar det att ta bort cirka 1700 bilar från vägen.

Crusoe Energy installerar rörsystem för att leda naturgas till generatorer, vilket i sin tur driver BTC-gruvdriften. Oljebolag skulle vanligtvis bränna (eller blossa) naturgasen när de hittade den förresten på oljeborrplatser. Sedan företagets start har dess ansträngningar lett till en minskning av blossningen på 1 miljard kubikfot.

Med enheter som nu finns i flera stater, inklusive huvudkontoret i Colorado, samt Montana och North Dakota, anses Crusoe nu vara en av de största gruvverksamheterna i BTC i Nordamerika. Hjälptes av en serie B-finansieringsrunda i flera miljoner dollar tillbaka i april.

Företaget avslutades med en investering på 128 miljoner dollar, med Valor Equity Systems i spetsen. Coinbase Ventures och Winklevoss Capital var också bland deltagarna.

Gruvdrift med alternativa energikällor

En av de största uppgångarna för BTC i år är El Salvadors beslut att anta det som lagligt betalningsmedel. Det första landet i världen som gör det. Lagförslaget godkändes den 9 juni, efter en majoritet av kongressens röster på 62 för 84 av 84.

Omedelbart efter detta beslut avslöjade landets president, Nayib Bukele, planer på att utnyttja vulkanisk energi för att bryta BTC. El Salvador har för närvarande cirka 20 aktiva vulkaner.

President Bukele twittrade:

”Jag har just instruerat presidenten för @LaGeoSV [LaGeo] (vårt statliga geotermiska elföretag), att lägga upp en plan för att erbjuda anläggningar för #Bitcoin-gruvdrift med mycket billig, 100% ren, 100% förnybar, 0 utsläppsenergi från våra vulkaner. ”

Presidenten följde upp kort därefter och bekräftade att ingenjörer hade grävt en ny källa som skulle ge cirka 95 MW ren geotermisk energi från El Salvadors vulkaner.

Miljörad för kryptogruva

Miljökonsekvenserna av BTC-gruvdrift har varit föremål för rasande debatt i år hittills, med många nationer som slå ner på sina respektive verksamheter. Kina, som en gång var ett centrum för världens BTC-gruvdrift, genomför nu ett systematiskt, rikstäckande förbud. Staden Ya’an är den senaste som står inför förbudet. Tjänstemän meddelade att Ya’an gruvgårdar, som stod för cirka 10% av världens BTC-gruvdrift, skulle upphöra.

Under tiden har raden kring kryptos påverkan på miljön också lett till några kontroversiella beslut. Såsom de som Elon Musk gjorde i maj. Teslas VD chockade många genom att stänga av BTC som betalningsalternativ för fordonsinköp.

Miljardären har sedan nämnts att Tesla tillåter BTC-transaktioner igen, så snart ”det finns en bekräftelse på rimlig (~ 50%) ren energianvändning av gruvarbetare med en positiv framtida trend.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link