En andra Ethereum-ETF söker SEC-godkännande

I korthet

  • WisdomTree, ett finansiellt företag, har ansökt om en Ethereum ETF.
  • Det är den andra ansökan om en Ethereum ETF i USA.

WisdomTree, en kapitalförvaltare med fokus på investeringsprodukter, har ansökt om ett Ethereum ETF.

ETF, eller börshandlade fonder, spårar resultatet för en underliggande tillgång eller grupp av tillgångar. De är ett bra alternativ för handlare som inte vill hantera riskerna med att faktiskt hålla den underliggande investeringen och hellre bara behandlar den som en vanlig aktie.

Företag som WisdomTree ser krypto som ett bra användningsfall, eftersom blockchain teknik är notoriskt svårt att navigera: plånböcker kan vara förvirrande, transaktionsavgifter är dyra och skatteskyldigheter är oklara. Ett Ethereum ETF skulle göra det lättare för investerare som inte är helt redo att hålla ETH men vill komma in på marknaden.

WisdomTree är det andra företaget som lämnar in en Ethereum ETF, efter VanEck. Enligt dess S-1 arkiveringskulle aktier noteras på Cboes BZX-börs.

Brasilien och Kanada fick nyligen sin första Bitcoin-ETF: er. Bitcoin fans i USA har krävt en krypto-ETF i flera år, men SEC har ännu inte godkänt en. Bitcoin ETF-sökande har inte kunnat övertyga SEC om att kryptomarknaden är fri från manipulation och tillräckligt säker för vanliga investerare i detaljhandeln.

Det är inte på grund av försök – många företag har ansökt om Bitcoin ETF under åren, inklusive WisdomTree. Tillsammans med WisdomTree arkiverar, SEC granskar för närvarande aktiva applikationer från Trohet, VanEck, Kryptoinoch Anthony Scaramucci SkyBridge Capital.

Den Winklevossägda kryptobörsen Gemini blev första företaget som ansöker om en Bitcoin ETF tillbaka 2013.Source link