Emily Ratajkowski NFT säljer för $ 175.000 på Christie’s


I korthet

  • Emily Ratajkowski, en modell och essayist, har sålt en NFT för $ 175.000 på Christie’s.
  • Det är en duplik till konstnären Richard Prince.

Emily Ratajkowski sålde en NFT för 175 000 $ i en auktion på Christie’s på fredag ​​eftermiddag.

Token är knuten till en bild som heter “Att köpa mig tillbaka: En modell för omfördelning, ”Som tar sin titel från ett stycke som Ratajkowski skrev för Klippet sen förra året.

I uppsatsen beskriver hon den otroliga upplevelsen att inse att ett av hennes Instagram-inlägg hade återanvänds av konstnären Richard Prince för hans kontroversiella ”Instagram målningar”Utställning. Verken i showen var i huvudsak stora, tryckta versioner av populära Instagram-inlägg; en av Ratajkowskis, som visades utan hennes uttryckliga tillstånd, kostades 90 000 dollar.

”Buying Myself Back: A Model for Redistribution” är ett sammansatt foto av Ratajkowski som står i sitt hem i New York, framför en annan Prince-bit (även med Ratajowski) som för närvarande hänger i sitt hem i Los Angeles.

NFT, eller icke-fungibla tokens, är en form av kryptovaluta som kan säljas som bevis på ägande för filer på internet. De har blivit ett populärt sätt att tjäna pengar på bilder och korta videoklipp de senaste månaderna – konstnären bakom tidigt på 2010-talet meme ”Nyan Cat” nyligen sålde en NFT för nästan 600 000 dollar, i vad han karakteriseras som en kredit för sitt arbete.

Emily Ratajkowskis NFT-auktion på Christie’s.

Ratajkowski har inramat sin NFT-auktion i liknande termer. ”Som någon som har byggt upp en karriär för att dela min image, så många gånger – även om det är mitt försörjningsområde – har det tagits ifrån mig och sedan tjänar någon annan på det,” sa hon The New York Times förra månaden. ”För mig är denna digitala marknadsplats ett sätt att kommunicera denna specifika idé som inte kunde existera på ett annat sätt.”

Christies sa att det planerades att acceptera betalning för NFT i fiatpengar, snarare än ETH, kryptovalutan som används för transaktioner på Ethereum blockchain.

Redaktörens anmärkning: Denna historia uppdaterades efter publicering för att klargöra ursprunget till Ratajkowskis NFT.Source link