Elon Musks Tesla sålde Bitcoin under första kvartalet, avslöjar resultatrapporten

Tesla har tagit ut några av sina Bitcoin.

I ett investerarsamtal idag rapporterade den elektriska biltillverkaren sitt resultat för första kvartalet 2021 och avslöjade 272 miljoner dollar i intäkter och en “$ 101 miljoner positiv inverkan” från ett nettokassaflöde på 1,2 miljarder dollar i krypto.

Enligt Teslas VD Elon Musk, “sålde företaget 10% av sina innehav i huvudsak för att bevisa likviditeten i Bitcoin som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen.”

https://mobile.twitter.com/elonmusk/status/1386821144037236737

I januari rapporterade Tesla i SEC-arkivering att det hade köpt Bitcoin som då var värt 1,5 miljarder dollar. Det delade också sina planer att inte bara acceptera Bitcoin som betalning – vilket det sedan dess har börjat göra – utan också behålla alla BTC som de tjänat från försäljningen.

I samtalet angav CFO Zach Kirkhorn att företaget planerar att fortsätta att hålla Bitcoin i sin stat och sade att det kommer att lagra Bitcoin från bilförsäljning och tillägger: “Ur företagskassans perspektiv har vi varit ganska nöjda med hur mycket likviditet det finns i Bitcoin-marknaden. “

Priset på Bitcoin steg under det första kvartalet, med teslas köp såväl som hausseartade köp från molnprogramvaruföretaget MicroStrategy och Jack Dorsey-ledda betalningsplattform Square. I början av året var Bitcoin prissatt till cirka 32 000 dollar; det är nu värt mer än $ 53 000, enligt data från Nomics.

Den 272 miljoner dollar i Bitcoin-försäljning bidrog till ett rekord kvartalsresultat för Elon Musks företag på 438 miljoner dollar.

Medan det är hausseartat för Tesla är det kanske mindre så för Bitcoin, vars pris ökade med cirka 10% dagen innan Teslas tillkännagivande. VD Musks offentliga proklamationer, ofta i tweet-format, hjälper till att flytta marknader. I januari lade han till Bitcoin i sin Twitter-profil och såg sedan när marknaden fick 4000 dollar på en halvtimme. Korrelation? Kanske. Men även om effekten är imaginär verkar Musks tweets inte korrelera med nedåt svänger på marknaden.

Under helgen, när priset på Bitcoin sjönk under 50 000 dollar för första gången på en månad, twittrade Musk “Vad gör den framtida hodl?” Med tanke på stavningen verkade det vara en referens till de som innehar Bitcoin på lång sikt.

Det var inte en hänvisning till Teslas ställning. Förutom elfordon har företaget ett mål: att tjäna pengar för sina aktieägare, även om det innebär att sälja lite Bitcoin.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln har uppdaterats från dess ursprungliga version.

Source link