Elon Musk SNL Crypto Scam Offers ber FTC om hjälp

Konsumenter som luras av bedrägliga utdelningar av kryptovalutor under Elon Musks SNL-prestanda ber Federal Trade Commission (FTC) hjälpa dem att få tillbaka sina pengar.

Under Elon Musks uppträdande på Saturday Night Live den 8 maj publicerade bedrägerier som efterliknade honom bedrägliga presentationer online. Vissa kryptovalutahållare lockades till att skicka pengar till okända konton med försäkran om att de skulle få en högre avkastning. Rapporterade förluster uppgår till över 2 miljoner dollar, även om de ursprungliga uppskattningarna var så höga som 5 miljoner dollar.

Nu vädjar några av dessa offer till FTC för att hjälpa dem att återfå sina pengar. FTC-programanalytiker Emma Fletcher betonade hype kring kryptovalutornas stigande värde. ”Människor vill inte missa, och bedragare vill dra nytta av informationsgapet mellan deras kunskap och entusiasmen om kryptovaluta”, sa hon.

Vittnesmål om offer

Offentliga register över klagomål som erhållits från FTC visar på olika sätt som bedragare förtrollade godtrogna kryptoinnehavare.

Ett offer hävdade att en falsk tweet som liknade Elon Musk, ”erbjöd en tiofaldig avkastning för att skicka en bitcoin, för att fira lunch (sic) idag.” En annan bedragare som publicerade ”en speciell kryptoluftdropp av Elon Musk” lovade att fördubbla mängden krypto som skickades. Ett offer hävdar att de skickade adressen 5.000 DOGE innan de insåg att det var en bluff.

Andra bedragare använde Musks framträdande framträdande på den ikoniska showen som oavgjort. ”Jag trodde dumt att det fanns en reklampresentation som genomfördes av Saturday Night Live för att stödja Elon Musks debut som programledare, säger ett annat offer. De fortsätter att gå till “SNLMUSK.com” och skicka 30 000 DOGE med förväntan att få tio gånger det beloppet.

Musks kryptopåverkan

Mot bakgrund av de senaste händelserna behöver Musk inte falska konton för att få människor att förlora pengar på sina kryptoinvesteringar. Bitcoin har minskat dramatiskt sedan Teslas VD meddelade att företaget inte längre skulle acceptera bitcoin som betalning. Inom en dag sjönk det under supportnivån på 50 000 $.

Ytterligare kommentarer från Musk förstärkte bara den nedgången. Även om han senare klargjorde att Tesla inte har sålt något bitcoin. När BTC föll ytterligare, sjönk han vid ett tillfälle under $ 30.000 den 19 maj twittrade ”Tesla har [diamond hands]”För att till synes stödja bitcoin-stöd.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link