Elon Musk säger att han talade med ‘North American Bitcoin Miners’ om hållbarhet

I korthet

  • I en ny tweet sa Elon Musk att han pratade med “Nordamerikanska Bitcoin gruvarbetare” om frågan om hållbarhet i krypto.
  • Priset på Bitcoin steg omedelbart upp till 2000 dollar.

Elon Musk avfyrade en annan tvetydig tweet om Bitcoin idag och skickade priset upp till cirka 2000 dollar.

“Talade med nordamerikanska Bitcoin-gruvarbetare”, skrev Musk kl. 15.42 östra. “De åtagit sig att publicera aktuell och planerad förnybar användning och be gruvarbetare WW göra det. Potentiellt lovande.”

Som med alla Musks tweets hade det en omedelbar och signifikant effekt på kryptomarknaderna – kl. 15:57 hade priset på Bitcoin skjutit från cirka 38 000 dollar till över 40 000 dollar.

Michael Saylor – VD för programvaruföretaget MicroStrategy och en hängiven Bitcoin-förespråkare– sa att han ledde ett möte igår med Musk och Bitcoin gruvföretag, såsom Argo och Hut 8. Han sa också att dessa gruvarbetare “har gått med på att bilda Bitcoin Mining Council för att främja energianvändningens transparens och påskynda hållbarhetsinitiativ över hela världen”, även om det ännu är oklart vad det betyder exakt.

Peter Wall, VD för Argo, bekräftade att Argo har gått med i det nybildade “Bitcoin Mining Council.”

Tesla satte 1,5 miljarder dollar i Bitcoin på sin balansräkning redan i februari och sa att det skulle börja acceptera BTC som betalning för sina bilar. Tidigare denna månad meddelade Musk att Tesla inte längre skulle acceptera Bitcoin på grund av miljöhänsyn.

Om Saylors “Bitcoin Mining Council” kan göra något åt ​​Bitcoins klimatpåverkan återstår att se. Men det har uppenbarligen redan påverkat Musk – och Bitcoin-marknaden som ett resultat.

Source link