Elon Musk säger att han inte kommer att sälja sin dogecoin när Mystery Whale köper mer


I korthet

  • Elon Musk gillar att tweeta om Dogecoin och Bitcoin.
  • En val som tycks beundra Musk fortsätter att köpa DOGE.

Teslas VD Elon Musk har twittrat att han aldrig sålt Dogecoin och “kommer inte att sälja någon DOGE.”

Musk har en förmåga att driva priset på kryptovalutor upp och ner – med sextio teckenmemor till sina 55 miljoner Twitter-följare.

Så marknaden för Dogecoin, hungrig efter någon form av utveckling för att stimulera handeln, svarade med … gör ingenting. Egentligen mindre än ingenting. Marknaden för DOGE är något nere på timmarna sedan tweeten.

Dogecoin-pris den 20 maj. Källa: Nomics

Minst en val köpte dock på nyheterna. Personen som kontrollerar den adress som har flest Dogecoin idag köpte ytterligare 4.2069 DOGE (en kombination av de cannabisassocierade siffrorna och en sexuell position för … humor). Köp, värt $ 1,70, kommer efter en 18 maj transaktion på 420,69 DOGE värt $ 192,92. Men den plånboken sålde 100 miljoner DOGE (7,3 miljoner USD) den 12 april, thär är nästan 15 miljarder dollar i det, och spekulationer är utbredda att det tillhör Musk – eller åtminstone till någon som beundrar honom. Till exempel har samma plånbok en förkärlek för gör transaktioner 28.061971 DOGE, en uppenbar hänvisning till Musks födelsedag: 28 juni 1971.

Andra tror att plånboken tillhör Robinhood, den mobila handelsappen som innehåller Dogecoin som en av dess sju omsättbara tillgångar. Dataforskaren Tom Robinson från Elliptic citerades i februari med att säga: “Tiderna för dess skapande och skapandet av adresserna som det fick medel från, matchar tidpunkterna för Robinhoods stöd för Dogecoin.”

I det här fallet är “tilläggen till det i små steg människor som lämnar digital graffiti på plånboken”. skrev kryptobonde Blaise Mikkelsen.

Hur som helst har ytterligare 1,70 dollar i kombination med ett twittrat svar inte räckt för att flytta en marknad värt 52 miljarder dollar, till och med en så volatil som Dogecoin. Det kan bero på att det bara finns så mycket Musk kan pumpa marknaderna på en dag. Efter att ha twittrat “Hur mycket är den dogen i fönstret?” tidigt på morgonen gick tillgången från bara mindre till 0,37 dollar till 0,40 dollar på några minuter. Det är där det förblir.

Musks inflytande är kanske (förhoppningsvis?) Avtagande när detaljhandelskryptoinvesterare tröttnar på yo-yo och letar efter andra indikatorer för att fastställa ett pris.

För dem som inte har åkt berg-och dalbanan Crypto Twitter, ta Musks om-och-igen-förhållande med Bitcoin. I januari meddelade Tesla att de hade köpt den digitala tillgången till ett värde av 1,5 miljarder dollar. Dessutom uppgav det att det skulle acceptera BTC för sina bilar utan att ta ut vinsten för fiat. Bitcoin-priserna ökade tusentals under timmarna.

Men i sin Q1 resultatrapport uppgav företaget att det hade sålt 10% av sitt BTC-lager för att “bevisa Bitcoin likviditet som ett alternativ till att hålla kontanter.” Sedan, den 12 maj, uppgav Musk att Tesla inte längre skulle acceptera BTC på grund av miljöproblem. BTC, som började den dagen på $ 57.000, gled till $ 50.000 i slutet av den.

Men sedan igår: Musk twittrade diamant- och handemojier bredvid namnet Tesla, vilket tyder på att elbilstillverkaren inte kommer att sälja sina Bitcoin-innehav. Som om det var på väg, studsade Bitcoin-marknaden upp med 9% på mindre än en timme.

Men … det kom bara några dagar efter att Musk snett föreslog att Bitcoin skulle dumpa sin Bitcoin och skickade en serie tweets som var kritiska till den “centraliserade” valutan.

Allt detta sammanfaller med Dogecoin, som oftare har varit förmån för Musks verbala välgörenhet. Musk, med en assistent från Dallas Mavericks ägare Mark Cuban, hjälpte till att skjuta skämtmyntet in i det nationella medvetandet. När det var högst handlade DOGE, som fram till i år aldrig nådde 0,02 USD, för 0,70 USD. Det har nu ett marknadsvärde på 52 miljarder dollar, det sjunde högsta i krypto.

Men medan han var värd för Saturday Night Live den 8 maj, tog han chansen att peka på myntet i sin inledande monolog och senare, i karaktär, kallade det “ett liv.” Priset på myntet tankades när valar betalade ut.

Och självklart, nu är han tillbaka och kör Doge-bussen. Musk påstår sig arbeta med utvecklare för att förbättra Dogecoin och göra det bättre än Bitcoin. “Helst, Doge påskyndar blocktiden 10X, ökar blockstorleken 10X och tappar avgiften 100X,” twittrade han den 15 maj. “Då vinner det utan tvekan.”

Även om allt detta låter bra för DOGE-innehavare, kanske vi alla skulle ha det bättre om han bara sålde och lade ner sin iPhone.

Denna artikel har uppdaterats.

Source link