Elon Musk och Mark Cuban driver Dogecoin för betalningar – och BitPay-data backar upp dem

Elon Musk och Mark Cuban, två av Dogecoins mest kända fans, har offentligt drivit tanken att meme-token blir ett legitimt verktyg för betalningar.

Musk har pratat med Dogecoin-utvecklare – som han twittrade och som Avkryptera rapporterat på djupet – om hur man gör myntet snabbare för vardagliga betalningar. Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll berättade Dekryptera det Musks mål är att göra Dogecoin lätt nog att använda för en kopp kaffe.

Under tiden sade kubaner tidigare denna månad på Ethereal Virtual Summit drivs av Avkryptera att Dogecoin “blir mer av ett verktyg i termer av som en valuta.” Kubanska tillade att han “pratat mycket med BitPay” och att kryptovalutan betalningsleverantör var i färd med att få fler leverantörer att acceptera myntet. “Människor dyker upp hela tiden för att vara återförsäljare eller handlare för Dogecoin”, sa han.

Utgångspunkten låter absurd för många, eftersom Dogecoin skapades 2013 enbart som ett skämt, och dess GitHub-kodsida var stillastående i flera år. Men BitPay-data säkerhetskopierar Kubans stora samtal om DOGE som tar emot betalningar.

BitPay, som gör det möjligt för handlare att acceptera kryptovaluta som betalning, berättar Avkryptera att Dogecoin nu är den fjärde kryptovalutan efter total betalningsvolym (efter Bitcoin, Bitcoin Cash och Ethereum) och har stigit till 12,6% av transaktionsvolymen. För bara två månader sedan, i mars, utgjorde DOGE bara 3,3% av volymen och var 7,8% av volymen i april.

“Mycket snabbt har det blivit ett materiellt mynt för oss”, säger BitPay CMO Bill Zielke. “Beftersom det har klättrat i vårt nätverk så fort som det har, det finns nytta där. Och det faktum att handlare ser tusentals transaktioner i Dogecoin, skulle jag säga att det har nytta. Det har också en fördel som Bitcoin eller Ethereum inte nödvändigtvis har just nu: Dogecoin har låga avgifter. Och när du kombinerar en stark gemenskap med låga avgifter är det ett bra recept. Jag förväntar mig att det fortsätter att växa, och det verktyget kommer att bli större. “

Några av de stora konsumentföretagen som använder BitPay inkluderar Microsoft, AT&T, Camping World och WeWork.

Men innan DOGE-innehavare drar slutsatsen att dessa stora namn alla har blivit gaga för Dogecoin, finns det två stora BitPay-förbehåll: Varje handlare som är ansluten till BitPay är som standard inställd för att acceptera alla 11 kryptovalutor som BitPay stöder, vilket innebär att många av de handlare som accepterar DOGE valde inte specifikt att acceptera det; och Zielke säger att majoriteten av BitPay-handlare fortfarande väljer att få sin krypto omedelbart konverterad till fiatvaluta. (BitPay skickar dem motsvarande fiat, mestadels i dollar eller euro, inom en arbetsdag.)

“Det här är stora företag, och vi tror att deras tankesätt är att ta emot fiat istället för krypto”, säger Zielke. “De flesta av dem vill inte ha en flyktig tillgång i balansräkningen. Nu, för mindre varumärken, särskilt de i geografier där fiatvalutan inte nödvändigtvis är så stabil, är krypto ett populärt alternativ. ”

Trots dessa försiktighetsåtgärder säger Zielke att efter att BitPay startade kubanska Dallas Mavericks för att vara den första att acceptera Dogecoin via BitPay – ett drag som gjorde det möjligt för alla befintliga BitPay-handlare att acceptera Dogecoin också – företaget hade handlare “kom till oss och vill specifikt marknadsföra DOGE som ett alternativ, så vi arbetade med dem för att skapa en medvetenhetskampanj kring det. “(Newegg, som säljer datortillbehör, var ett exempel.)

För tillfället har BitPay inte sett någon anmärkningsvärd ökning i företag som väljer att hålla krypten de får. “Jag önskar att jag kunde säga definitivt att vi har sett en förändring i det “, säger Zielke,” men jag tror att det har varit mestadels detsamma. ”

Source link