Elon Musk: Lightning kan lösa Bitcoins skalningsproblem

I korthet

  • Elon Musk vill att Bitcoin ska skala upp.
  • Tesla-chefen är en förespråkare för Lightning Network.

Tesla och SpaceX VD Elon Musk, Bitcoin tidigare affischpojke och nu nummer ett oönskad person, sa att Bitcoin-nätverket skulle kunna möta den ökande efterfrågan om dess användare antog Blixtnätverk, ett betalningsnätverk som gör Bitcoin-transaktioner snabbare och billigare.

”Energiförbrukningen med Bitcoin-hashing (aka mining) börjar överstiga den för medelstora länder. Nästan omöjligt för små hasherar att lyckas utan de massiva skalfördelarna, ”twittrade han idag. ”För tillfället behövs blixtnedslag.”

Lightning är en mjukvara som behandlar Bitcoin-transaktioner utanför Bitcoin blockchain för att minska belastningen på nätverket.

Utan blixt kostar det för närvarande i genomsnitt 13 $ i avgifter och tar 14 minuter att flytta medel över Bitcoin-nätverket.

Med Lightning kostar rörliga medel runt en satoshi, den minsta enheten i en bitcoin (motsvarande 100 miljoner av en bitcoin) och transaktionerna är nästan omedelbara.

Silicon Valley-baserade Lightning Labs började bygga Lightning 2016. Företaget räknar Twitter och Square CEO Jack Dorsey bland investerare. Ett protokoll lanserades i beta 2018.

Kritiker hävdar att Lightning offrar decentralisering, eftersom en del av beräkningsarbetet äger rum från den viktigaste Bitcoin-blockkedjan.

“Uppnå verkligen decentraliserad ekonomi – makt till folket – är ett ädelt och viktigt mål, ”sade Musk, som svar till BTCSession, en krypto YouTuber som hade frågat om Musk hade övervägt om Lightning offrade på decentralisering.

Musk, som slog Bitcoin på grund av dess inverkan på miljön och beroende av kinesiska gruvarbetare, tittar på kryptovalutor som använder mindre än 1% av Bitcoins energianvändning.

Dogecoin utvecklare hävdar att Teslas VD har erbjudit finansiering för att förbättra nätverket, som använder en bråkdel av Bitcoins energiförbrukning.

Medan Musk kan flytta marknaden med sina tweets – han bidrog till en smältning på marknaden som sänkte 500 miljarder dollar från marknaden tidigare i veckan – påverkade inte hans kommentarer på Lightning Bitcoins pris, vilket fortfarande är $ 40.000.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link