Elon Musk: Dogecoin kan slå Bitcoin ’Hands Down’

I korthet

  • Musk föreslog en reform för Dogecoin.
  • Han vill påskynda blockeringstiden och blockstorleken med 10x och minska avgifterna med 100x.

Tesla och SpaceX VD Elon Musk fortsätter att röra i potten. Som svar på en tweet som jämför Bitcoin till Dogecoin, sa han att mememyntet vinner mot Bitcoin om stora nätverksförändringar genomförs.

Musk, som skämtsamt har förklarat sig ”Dogefather”, twittrade: ”Idealt, Doge påskyndar blocktiden 10X, ökar blockstorleken 10X och tappar avgiften 100X. Sedan vinner det händer nedåt. ”

Han klargjorde ytterligare sin motivering när en Twitter-användare, Loshan, hävdade att större block och låga avgifter skulle lämna Dogecoin-nätverket sårbart för attacker.

”För de som är dåliga i matematik”, svarade Musk, “100X högre transaktionsvolym med 100X lägre avgifter betyder att de totala avgifterna är desamma. Låga avgifter och hög volym behövs för att bli jordens valuta. ”

Musk: Defender of Dogecoin

Musk, en av de ursprungliga grundarna av PayPal, har länge pratat om Dogecoin som nästa stora sak.

Förra veckan meddelade han att hans rymdutforskningsföretag, SpaceX, kommer att lansera DOGE-1, den allra första kommersiella Lunar-nyttolasten som betalas helt i Dogecoin. ”Första meme i rymden,” tweetade han.

Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll berättade Avkryptera på fredag ​​att Musk har varit i kontakt med Dogecoins utvecklingsteam sedan 2019 och redan har ökat genomströmningen av blockchain.

Nicoll sa att hans team med fyra deltidsutvecklare avböjde finansiering från Musk. Dogecoins ursprungliga grundare, Jackson Palmer och Billy Markus, har länge övergett projektet.

En av anledningarna till att Musk pluggar Dogecoin är att han tror att det kan bli mer miljövänligt än Bitcoin.

Den här veckan avbröt Tesla betalningar i Bitcoin av miljöskäl och sänkte priset på myntet och kryptomarknaden i stort.

Musks förslag till Dogecoin-reform i dag kanske inte är nyheter för Dogecoin-utvecklare trots allt. Men för resten av oss ger det en inblick i vad Musk ansåg vara en perfekt kryptovaluta.

Source link