El Salvadors “lagliga anbud” flyttar osannolikt inte amerikansk skatt på Bitcoin: tidigare IRS-rådgivare

I korthet

  • Bitcoinare som förbereder sig för att kräva skattebefrielsen på 200 dollar – beviljade för utländska valutor – på deras Bitcoin-transaktioner borde inte få sina förhoppningar upp, sa Roger Brown, tidigare IRS-seniorråd, Decrypt.
  • IRS erkände Bitcoin som egendom 2014, och El Salvadors drag kommer inte att förändra det, tror Brown.

Som Bitcoin är redo att få status som lagligt betalningsmedel i El Salvador, vissa amerikanska kryptohandlare och investerare undrar om beslutet kommer med skattekonsekvenser för dem.

Ett viralt Reddit-inlägg som publicerades på söndag hävdade att Bitcoins status som lagligt betalningsmedel i El Salvador skulle kunna ha “enorma amerikanska skatte- och rapporteringseffekter.” Det hävdade att flytten kunde leda till att IRS behandlade Bitcoin som en utländsk valuta, vilket möjliggjorde en skattebefrielse på 200 USD för varje transaktion som involverade Bitcoin.

Inte så snabbt, berättade före detta IRS Senior Counsel Roger Brown Avkryptera.

Det är sant att en dunkel skatteregel – avsnitt 988 (e) – tillåter skattebefrielse på 200 USD för vinster i personliga transaktioner som involverar utländsk valuta – de som har status som lagligt betalningsmedel i någon jurisdiktion. Men detta undantag gäller strikt för valutafluktuationsvinster i personliga transaktioner som att köpa en kopp kaffe eller en bil, inte för vinstmotiverade transaktioner som spekulativ handel, förklarade Brown, som nu är global chef för skatte- och regleringsfrågor inom blockchain-programvara och data. företag Lukka.

Det finns ingen liknande behandling för Bitcoin just nu eftersom det inte är en utländsk valuta. Som ett resultat, när du spenderar din Bitcoin, säg att köpa en bil, betalar du kapitalvinstskatt – upp till 37% – på skillnaden mellan hur mycket du betalade för kryptovalutan och hur mycket du betalade in den för.

Att fokusera på skattebefrielsen på $ 200 för Bitcoiners är därför mest fruktlöst eftersom den stora majoriteten av handel och investering i Bitcoin är förknippad med transaktioner för vinst istället för personliga köp.

Men det finns en större fråga som lurar, föreslog Brown.

Om Bitcoin skulle bli en utländsk valuta för amerikanska skatteändamål kommer alla handels- eller investeringsvinster att ha en ”vanlig” skattekaraktär enligt en annan del av avsnitt 988 i skattekoden. Det betyder att varje Bitcoin-vinst är skattepliktig till den högsta lagstadgade räntan för individer – oavsett innehavstid. Detta står i motsats till den nuvarande skattebehandlingen av Bitcoin, vilket ger en lägre kapitalvinst för tillgångar som innehas längre än ett år.

Så för de flesta Bitcoin-handlare och investerare är den aktuella statusen för kapitalvinstskatt mer föredragen eftersom skattesatserna i allmänhet är lägre än de skulle vara om Bitcoin behandlades som vanlig inkomst. Var försiktig med vad du önskar.

“El Salvador gör detta steg är ett väckarklocka som lyfter frågan om vad som gör något till en valuta”, sa Brown Avkryptera.

I mars 2014 utfärdade IRS ett meddelande om att kryptovaluta är egendom snarare än valuta för amerikanska federala inkomstskatt. Det noterade också att kryptovalutor inte är lagliga betalningsmedel i någon jurisdiktion, vilket är en förutsättning för att IRS ska beteckna en valuta.

Brown tror inte att IRS skulle göra en så omfattande förändring av tillämpningen av skatteregler på Bitcoin-transaktioner bara för att El Salvador har beslutat att anta det som lagligt betalningsmedel. Men det är viktigt, säger han, El Salvador är inte på nivå med Europeiska unionen eller någon annan stor ekonomi.

“Om fler och fler länder skulle förklara Bitcoin som lagligt betalningsmedel, skulle dock IRS behöva titta närmare på när något stiger till nivån för en valuta för skatteändamål”, sa han.

Men IRS kan också utesluta Bitcoin som valuta för skatteändamål av andra skäl.

Enligt en definition från Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) är ett valutakriterium att det “vanligtvis används och accepteras som ett utbytesmedel i land för utfärdande. ”

IRS förstår penningemissioner i den snäva meningen att skriva ut pengar, enligt Brown. Så den el Salvadoranska regeringen som bryter Bitcoin i massor skulle inte ändra detta krav.

IRS kunde också fokusera på uppfattningen att en valuta ”stöds av suveränens fulla tro och kredit.” Bitcoin beror varken på dess decentraliserade natur.

IRS hade ingen omedelbar kommentar eftersom den i allmänhet inte diskuterar hypotetiska juridiska frågor med pressen. Det amerikanska finansdepartementet, som fastställer skattepolitik, kunde inte nås för kommentar efter presstiden.

IRS tar lång tid att fatta skattebeslut, så Bitcoiners bör inte förvänta sig ett officiellt tillkännagivande när som helst snart. Avhämtningen för Bitcoin-användare, varnade Brown, är att ”försöker kräva ett undantag på 200 USD [Bitcoin] vinster kan mötas med en IRS-utmaning. ”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link