El Salvador motsätter sig rättegång mot Bitcoin-lag

En medborgargrupp i El Salvador, ledd av oppositionspolitiker Jaime Guevara, väckte talan mot landet för att ha antagit bitcoin som lagligt betalningsmedel.

Guevara, en medlem av oppositionspartiet Farabundo Martí National Liberation Front (FMLN), säger att lagen som gjorde bitcoin till lagligt betalningsmedel är författningsstridig. Under tiden säger medlemmar i medborgargruppen att antagandet av kryptovalutan som lagligt betalningsmedel inte har någon ”rättslig grund”. En medlem kallade lagen ”ett dekret som saknar laglighet, saknar grund, utan att beakta betydelsen och skadliga effekter som en sådan lag kommer att orsaka detta land.”

Det verkar som om en majoritet av El Salvadors medborgare inte är för detta nyligen antagna antagande. Enligt en undersökning av handelskammaren i El Salvador skulle 80% av salvadorna inte acceptera att få betalningar i bitcoin.

El Salvadors bitcoinlag

Flytten kommer som svar på att El Salvador nyligen antog bitcoin som lagligt betalningsmedel. El Salvadors president Nayib Bukele talade ursprungligen om fördelarna under den senaste Bitcoin-konferensen i Miami. Dessa inkluderade en ökning av antalet jobb och ökade investeringarna i El Salvador.

Kort därefter den 9 juni lade president Bukele fram ett lagförslag som skulle erkänna bitcoin som lagligt betalningsmedel i landet. Räkningen gick sedan över, vilket gjorde El Salvador till det första landet i världen som erkände bitcoin som lagligt betalningsmedel. Med antagandet pågår meddelade president Bukele att han skulle använda energi från vulkaner för att driva bitcoinbrytning.

Ett test för den konstitutionella avdelningen

Guevara sa att detta skulle vara ett test för domarna i den konstitutionella avdelningen, som utsågs av det styrande partiet New Ideas den 1 maj. offentligt, sade Guevara.

Men andra ser detta drag som mer beräknat. Advokat Salvador Enrique Anaya anser att den regerande parten kan ha indirekt inlett detta förfarande. Han säger att de kan ha gjort detta för att fastställa lagens legitimitet genom att utmana den men slutligen upprätthållas av den konstitutionella avdelningen. Omvänt sa Anaya också att de inte har någon aning om hur de ska genomföra lagen, varför ”de själva skulle försöka få den förklarad författningsstridig.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link