El Salvador avslöjar officiell Bitcoin Digital plånbok ’Chivo’

El Salvadors president Nayib Bukele avslöjade en ny digital plånbok för bitcoin och sa att medborgarna kommer att få $ 30 när de laddar ner den.

El Salvador har meddelat att det kommer att släppa en officiell digital plånbok för BTC och andra valutor, enligt en lokal mediarapport som publicerades den 24 juni. Ansträngningen följer godkännandet av bitcoin som lagligt betalningsmedel i landet, vilket väckte stor uppmärksamhet i söder. Amerikansk nation.

Den nya plånboken heter Chivo och kommer att ligga till grund för valutans dagliga användning.

President Nayib Bukele, som ledde ansträngningen att erkänna bitcoin som lagligt betalningsmedel, sa under en konferens att regeringen skulle ge $ 30 i BTC efter att användare laddat ner appen. I sitt uttalande utropade han också fördelarna med att använda bitcoin, till exempel överföringar som kan göras när som helst på dygnet och disintermediation.

Appen kommer att finnas tillgänglig på både Android och iOS. Plånboken är också kompatibel med andra digitala plånböcker på marknaden. Det kommer att släppas senare i år, med bitcoin-lagen som träder i kraft den 7 september.

Utveckling som denna indikerar att El Salvador är mycket angelägen om att gå vidare med sin bitcoin-legalisering. Lagen gick snabbt från befruktnings- till godkännandestadiet, med väldigt lite för att hindra dess erkännande. Vissa regeringsministrar har hänvisat till utmaningarna med att göra tillgången laglig – till exempel när det gäller att betala löner till anställda.

Internationella valutafonden har också ställt frågor om El Salvadors beslut att godkänna bitcoin. Deras oro har till stor del att göra med de rättsliga och makroekonomiska frågorna, och tjänstemän har talat med landet om det. Världsbanken nekade också stöd till El Salvador för att göra bitcoin till lagligt betalningsmedel.

El Salvador bitcoin-experiment

Som det första landet som gör bitcoin till lagligt betalningsmedel kommer El Salvador att bli en intressant sandlåda för att se hur saker och ting utvecklas för tillgången. Som lagligt betalningsmedel – vilket innebär att företag tvingas acceptera det om det är det valda betalningsmedlet, kommer BTC att ha en mycket viktigare roll i landets ekonomi.

Medan medborgarna har valet att acceptera dollar kommer det att berätta hur många som väljer att acceptera bitcoin. Dess volatilitet kan visa sig vara ett problem, men då kan de också vinna på att hålla tillgången. Som det är verkar inte medborgarna själva ha sagt så mycket om den nya lagen.

Andra länder kommer sannolikt att titta på El Salvador för att se vad lagen gör för landet, men det är inte troligt att andra kommer att följa efter när som helst snart. Oavsett om det är framgångsrikt eller inte, kommer El Salvadors acceptans av bitcoin att ge oss en första inblick i saker som går ut för bitcoin när det används i vardagen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link