ECB VP fortsätter att tvivla på kryptovalutans giltighet

Europeiska centralbankens (ECB) vice vd Luis de Guindos säger att kryptoinvesteringar har ”svaga fundamenta” och inte är verkliga tillgångar eftersom marknaden förlorar 750 miljarder dollar.

När kryptovalutamarknaden rider ut ytterligare en massiv krasch, är vissa inte förvånade över förlusterna. VD för Europeiska centralbanken, Guindos, är en av dessa individer. På tal med Blomberg TV säger Guindos att digital valuta inte ska ses som en livskraftig tillgång.

”När du har svårt att ta reda på vad som är de verkliga grunderna för en investering, så är det du inte gör en riktig investering”, säger Guindos. ”Det här är en tillgång med mycket svaga fundament, och det kommer att bli föremål för mycket volatilitet.”

Enligt Spaniens tidigare minister för ekonomi, industri och konkurrenskraft skiljer sig den nuvarande marknadsnedgången inte från de kraftiga stigningarna mellan fjärde kvartalet 2020 och nu. Guindos tror att den nuvarande nedgången är symptomatisk för den extrema volatilitet som finns på kryptomarknaden.

I sin finansiella stabilitetsgranskning sa ECB att riskerna med bitcoin (BTC) för det övergripande finansieringssystemet verkar vara begränsade trots prisstegringar. Prisuppgången ”förmörkade tidigare finansiella bubblor som” tulpanmani ”och South Sea Bubble på 1600- och 1700-talet.”

Rapporten tillade att ”situationen som vi hade för några månader sedan, när priserna steg, är inte så annorlunda än den vi har nu när priserna går ner.”

För dem som lever under en massiv sten har värdet av bitcoin och andra digitala valutor fallit av en klippa den här veckan. Nedgången tillskrivs delvis kritik av Tesla-mastermind och kryptokändis, Elon Musk. Sedan hans olyckliga utseende på Saturday Night Live har hela kryptoindustrin sett en glidning i positivitet och pris. Dessutom skrämmer ökad lagstiftning uppenbarligen av många nuvarande och potentiella investerare från krypto.

Den nuvarande nedgången har sett att procenten av unika BTC-enheter i den svarta glider till sin värsta nivå sedan ”Black Thursday” -kraschen, förra året. I var och en av de tre föregående krascherna har bitcoin återhämtat sig och kryptostöd kommer sannolikt att be om en upprepning efter det senaste prisdyket.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link