eBay tittar på kryptobetalningsalternativ

eBays vd Jamie Iannone har sagt att online shoppingplattformen undersökte nya betalningsalternativ för kunder.

Kryptovalutor var bland de nya betalningsmetoderna som företaget undersöker. E-handelsföretaget undersöker också sätt att använda icke-fungibla tokens (NFT), sa Iannone.

PayPals kryptobetalningsexempel

Antagande av en av de största online-återförsäljarna skulle vara ett välkommet tillskott under ett år som har sett att många betaltjänster börjar använda kryptovalutor.

Förra månaden lanserade PayPal “Checkout with Crypto.” Detta låter PayPals amerikanska kunder betala med bitcoin (BTC), eter (ETH), bitcoin cash (BCH) och litecoin (LTC). Nyligen meddelade Coinbase att dess användare kunde göra betalningar på börsen via PayPal. Med tanke på PayPals historia med eBay kommer de kanske att göra en liknande integration.

Enligt PayPal VD, Dan Schulman, “har efterfrågan på kryptosidan varit mångfaldig till vad vi ursprungligen förväntade oss.” För att betona sin poäng lanserade PayPals mobiltjänstapp också “Crypto on Venmo.” Användare kan nu köpa, sälja och hålla krypto i applikationen.

Andra kryptobetalningsintegrationer

Betalningsjättarna Mastercard och Visa har också gjort framsteg för att integrera kryptovalutor i sina betalningsnätverk. I mars aktiverade Visa användningen av USD Coin (USDC) stablecoin för att reglera transaktioner i sitt betalningsnätverk.

Under tiden, förra veckan, lanserade Mastercard det första kreditkortet som erbjuder digitala “belöningar” vid köp. Detta gjordes i samarbete med USA: s kryptovalutautbyte Gemini.

Förutom betalningsplattformar rusar många företag för att göra det möjligt för kunderna att betala med kryptovalutor. Crypto-betalningstjänsten BitPay är bland dem som leder avgiften för att integrera dessa företag. Från lyxiga hotellkedjor till plattformar för delning av arbetsytor till andra online-återförsäljare, BitPay har sitt arbete skuren för det.

“Min telefon ringer nu av kroken varje dag för företag som nu vill acceptera krypto”, säger BitPay CCO Sonny Singh.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link