Dynamo Kiev säljer NFT-fotbollsbiljetter på kommande Binance Marketplace

I korthet

  • Dynamo Kiev hjälper till att lansera Binances NFT-marknadsplats genom att sälja NFT-matchbiljetter.
  • Biljetter säljs exklusivt på Binance-marknaden.
  • Några NFT-godsaker kommer också att vara klara i början av säsongen.

De kan ha kommit tvåa till FC Shakhtar Donetsk under den sista säsongen av den ukrainska Premier League, men ukrainska favoriter Dynamo Kiev hoppas komma in först när det gäller att sälja matchbiljetter som icke-fungibla tokens (NFT).

Klubbens krypto beslutet, meddelat fredag, är tidsinställt för att sammanfalla med lanseringen av Binances kommande NFT-marknadsplats i juni. Biljetter till Dynamo Kievs spel säljs vidare Binance’s marknaden i slutet av nästa månad.

Affären ”jagar inte bara modefluga”, säger Dynamos innovationschef Mark Ginsburg i ett uttalande. ”Vi har en välberäknad strategi och ett tydligt mål under de kommande två åren att göra Ukrainas bästa klubb till den tekniska ledaren europeisk fotboll.”

Klubben hoppas det över 25% av deras framtida biljetter till hemmamatcher kommer att säljas som NFT: er, men har inte angett ett datum då målet är att uppnå detta.

Dynamo NFT-biljetter tokeniseras av fintech-företaget Moonwalk. Redan i januari 2021 meddelade Moonwalk att de hade samarbetat med klubben för att skapa en hela ekonomin kring kryptovalutor, inklusive en klubbmärkt token, priser, bonusar och spel.

Flera fotbollslag har redan lagt ut sina egna kryptovalutotoken genom erbjudanden med tokenisering plattform Socios. Manchester Citys $ CITY-token var det senaste tillskottet till Socios-listan, som inkluderar sådana högklassiga klubbar som Juventus, AC Milan, Barcelona och Paris Saint-Germain.Source link