Dra och släpp, välj och välj

[ad_1]

Blockchain-interoperabilitet blir mer standardiserad. Det här är fantastiskt, eftersom buntning av olika DeFi-protokoll inom samma gränssnitt är rymdens framtid.

Som ett resultat var det bara en tidsfråga innan ett projekt som Furucombo skulle dyka upp. När allt kommer omkring handlar DeFi om att sprida finansiella aktiviteter för att översättas till smarta kontrakt. Furucombo tar denna princip till en annan nivå.

Medan du fortfarande är i beta-scenen ger Furucombo dig en visualiserad, användarvänlig verktygssats för att kombinera olika DeFi-protokoll. Det gör det möjligt för användare att utnyttja sin plattform för att producera en ny effekt för kunniga jordbrukare.

Furucombos syfte är att anpassa DeFi-protokoll med en dra-och-släpp-metod och visualisera dem som kubstackar. På motsvarande sätt får användare tillgång till avancerad avkastning på gården utan att ha smart kunskap om kontraktkodning.

Furucombos uppdrag

Furucombo är drygt ett år gammalt och lanserades i mars 2020. Men utan att ens lämna beta-utvecklingsstadiet är dess samhälle mer aktivt än vissa större DeFi-projekt.

Hittills har Furucombo-transaktioner svarat för över 4 miljarder dollar i handelsvolym. De genererade över tusen nya avkastningsodlingsstrategier, delade mellan 35 000 användare över sociala medier, YouTube och Discord.

Enligt Furucombo-utvecklare är den främsta drivkraften bakom detta projekt att lossa komplexiteten i backend-kodning från att utnyttja smarta kontrakt i sin fulla omfattning, åtminstone när det gäller avkastningsodling.

Genom att ge användaren möjlighet att kombinera flera smarta kontraktstransaktioner i ett sömlöst flöde får de byggstenarna för ett helt nytt sätt att uppleva DeFi.

Namnet Furucombo kommer från den japanska spelindustrin, som har varit banbrytande inom chaining och comboing som en konstform.

”Namnet Furucombo kommer från ett japanskt videospel 太 鼓 達 人, när du har slagit alla trummor i spelet kommer det att stå” Fullkombination ”vilket betyder att ni alla är passerade. Så trumman och hur människor spelar trumman är som när vi bygger en combo, när du kör alla kuber i en combo är det en full combo! ”

Att ta ett steg tillbaka för att titta på DeFi ur en outsiders perspektiv är det uppenbart att mängden DeFi-protokoll och blockkedjor gör det till en skrämmande och överväldigande möjlighet.

Med Furucombo i handen kunde man lätt se att den fångar lika mycket som eToros CopyTrader. När framgångsrika staplade DeFi-flöden stiger till toppen kan andra enkelt kopiera dem.

I framtiden skulle man kunna föreställa sig snyggt organiserade bibliotek, där varje kategori tjänar olika ekonomiska intressen. Men för nu, Furucombos Twitter-flöde demonstrerar dess förmåga.

En närmare titt på Furucombos mekanik

Det finns många sätt man kan beskriva hur Furucombo förbättrar DeFi-avkastningen. Det bästa sättet att förstå Furucombo är som en verktygslåda för att skapa kedjade transaktioner, som slutar i en unik DeFi-strategi.

Furucombos app är innovativ. Om du kan föreställa dig en ekonomisk logik kan du klumpa ihop baserat på din kunskap om DeFi-protokoll, Furucombo kan få det att hända.

I själva verket kan denna inneboende pusselliknande funktion spelas och används som belöning, vilket gör den både pedagogiskt och motiverande.

Oavsett om du vill göra en ny DeFi-strategi för ett flashlån, högavkastande passiv inkomst, spara gas eller skapa en ETF-fond, kan Furucombo få pusselbitarna att klicka inom sin flerstegsprocess.

Det börjar med utforskningen av DeFi-protokoll som kan läggas till. Den sista transaktionskedjan kallas en ”combo”, där varje steg visualiseras som en kub. En kub representerar en enda åtgärd som ska utföras – lägga till likviditet, byta etc.

Efter att ha valt ett protokoll för varje kub kan användaren sedan ställa in utdata och inmatning. Det vill säga användaren kommer att skicka (inmatning) tokens när åtgärden utförs eller ta emot (utdata) dem.

Dessa två binära val kan antingen anslutas till en plånbok eller tidigare kuber. När du har ställt in dem när som helst kan kuber ordnas genom att dra och släppa dem.

Det sista steget är att ansluta den kedjade transaktionen till en plånbok för att skicka ut den. Som framgår av tidigare exempel genererar Furucombo en framväxande egenskap när DeFi-standardprotokoll kombineras.

Samtidigt kortar det samtidigt den tid det tar att slutföra transaktionerna manuellt på varje protokoll.

Furucombos adoptionshinder

DeFi-utrymmet har nu vuxit till cirka 2,5 miljoner användare, vilket visas i Dune-analysdiagrammet nedan.

Det här kan verka mycket för ett enda år sedan DeFi verkligen startade. Detta är dock fortfarande 11 gånger färre adresser jämfört med bitcoinplånböcker, än mindre för det traditionella finansiella systemet som helhet.

Med andra ord skulle Furucombo utnyttja en del marknadsandelar. Även om Furucombo är tillräckligt användarvänligt, är det bara de som har avancerad kunskap om dussintals protokoll och token som kan utnyttja det fullt ut.

Detta kan dock förändras om utvecklare skapar ett rankningssystem för DeFi-strategier inom plattformen. Användare kan sedan enkelt kopiera med några få musklick, precis som man skulle göra med eToros CopyTrader. Dessutom är det frågan om transaktionsavgifter.

Eftersom Furucombo kedjer flera transaktioner till en metatransaktion multipliceras avgiften med flera storleksordningar. Återigen flyttade denna Furucombo till en DeFi-app som passar bäst för starkt investerade DeFi-veteraner.

Furucombos framtid bygger på att sänka inträdeshindret

Det är uppmuntrande att se Furucombo-utvecklare förstå att stor vikt måste läggas på utbildning. Appens handledningssektion innehåller redan åtta guider. De täcker likviditetsbrytning, flash-lån, passiv inkomst, förstärkning av valv för tillverkare, stängning av valv för tillverkare, token swaps och till och med Synthetix-kuber.

Att slutföra dessa är lika bra som någon annan att starta mixmatchningstransaktioner med tillförsikt. Furucombo kommer snart att övergå till v2.

Denna uppgradering bör skapa ett ekosystem på toppen av tre pelare: byggare, degens och nybörjare. För att göra plattformen mer tillgänglig för den senare planerar de att locka fler byggare till Furucombo-ekosystemet.

”Vi vill expandera till fler blockkedjor för att ge bättre användarupplevelse, lägga till mer protokoll och utöka våra användningsfall och börja samla in avgifter (från partners och / eller användare).”

För detta ändamål har de bjudit in Sushiswap och B.Protocol-utvecklare att skapa sina egna kuber.

Båda kuberna – Sushiswap-byte / likviditetspooler och B.Protocol-valvhantering – ska släppas i slutet av maj.

Om den här testkörningen går bra kommer de att formalisera detta ombord av byggare med kedjestyrning och prioriterar de mest produktiva externa byggarna.

Furucombo är ett ambitiöst, originalt projekt som sannolikt kommer att locka många kopior. Dess marknadsandel i DeFi-utrymmet kan förbli på den låga sidan på grund av höga kunskapskrav, men detta i sig utgör en motiverande drivkraft för att förstå de totala DeFi-protokollen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.[ad_2]

Source link