Dogecoin spikar kort 13% på Elon Musk Plan för att göra det överlägset för Bitcoin

I korthet

  • Elon Musk har kritiserat skalningsansträngningarna för Bitcoin och Ethereum.
  • Han sa att Dogecoins uppgraderingsplaner för att maximera transaktionshastigheter minimera transaktionskostnader har ”meriter”.

Multimiljardären Elon Musk kritiserade idag skalningsinsatserna för de två mest populära kryptovalutorna, Bitcoin och Ethereum, samtidigt som de hävdar att planerna för att uppgradera Dogecoin är överlägsna.

Tesla och SpaceX-chefen twittrade det transaktioner av Bitcoin och Ethereum var långsamma och dyra och ledde utvecklare att förlita sig på ett transaktionssystem med flera lager.

Däremot sade Musk att Dogecoins uppgraderingsplaner för att maximera transaktionshastigheterna för baslagret och minimera transaktionskostnaderna har ”meriter”. Kryptoutbyten skulle fungera som ett ”de facto sekundärt lager”, förklarade han.

Under timmarna efter Musks tweet idag spikade DOGE kort med 12,7%, från $ 0,2038 till $ 0,2291 innan det snabbt drog tillbaka till 0,215 $. Sammantaget har Dogecoin ökat bara 2% under det senaste dygnet, medan Ethereum har sjunkit 3% och Bitcoin har hållit sig statisk.

Musk blev känd som ”Hundfadern” efter att han tog kryptovalutan, som började som ett skämt, under hans vinge. Hans beskydd har ökat DOGEs värde med mer än 4500% under det senaste året, men hans senaste tweets har misslyckats med att röra nålen och har främjat hans tidigare supportrar, varav många är Bitcoin-investerare.

Dogecoins kommande uppgradering

Musk axlade mycket av skulden för Bitcoins enorma stup i maj efter att han meddelade att Tesla inte längre skulle acceptera kryptovalutan på grund av miljöhänsyn.

Bara några dagar senare sa han att han hade varit rådgivare till Dogecoin-utvecklarna, och en dev berättade Avkryptera att de hade pratat sedan 2019, då Musk utsågs till kryptovalutans hederschef.

Den oändliga entreprenören lånade nyligen sitt stöd till ett förslag om att minska Dogecoin-transaktionen avgifter. Dogecoin-utvecklare hoppas att det kommer att förbättra meme-myntets skalbarhet. För att kunna antas måste Dogecoin-gruvarbetare och nodoperatörer genomföra förslaget.

Men planen har lockat kritik från dem som har varnat för att de föreslagna ändringarna har tagits upp för Bitcoin tidigare men avvisats. De skulle innebära en ökning av blockstorleken, och en sådan åtgärd har säkerhetsmässiga konsekvenser, säger kritiker.

Bitcoins skalningsplaner förlitar sig under tiden på betalningsfokuserade Blixtnätverk och en ny uppgradering kallad Pålrot, utformad för att förbättra integriteten.

Ethereum arbetar också med en större uppgradering som ska introduceras redan nästa år. Det kommer inte bara att öka skalbarheten utan också blockchain gröna referenser eftersom det helt och hållet avstår från den energiintensiva bruket.

Musk och Dogecoin-utvecklarna har också diskuterat hur man kan hantera energifrågan. Dogecoins kod är baserad på Bitcoin, och även om dess gröna referenser är en förbättring av den ursprungliga kryptovalutan, kan det vara en utmaning att ändra sättet det bryts på – men kanske inte för en man som trivs med utmaningar.

Source link