Dogecoin sjunker till $ 0,43 dag efter Elon Musk SNL-utseende

Om dagen skickar Elon Musk raketer till rymden. Men på Saturday Night Live, skickade Tesla och SpaceX VD Dogecoin spiral tillbaka till jorden efter hans utseende rakade 30% av myntets pris över natten. Dogecoin har stannat kvar i myren hela dagen idag och sjunkit så lågt som $ 0,43.

Igår kväll dök Musk upp SNL med ett par mycket efterlängtade Dogecoin gags i ärmen. Bara fyra minuter in i showen började Dogecoin stupa från en höjd av 69 cent. Det nådde botten med 49 cent en timme senare, enligt kryptovaluta-dataaggregat CoinMarketCap.

Under sin öppningsmonolog tog Musk sin mamma på scenen för några ansträngda Dogecoin-skämt. Paret pratade om mors dag, som faller idag, med mamma Musk som säger: ”Jag är glada över min mors daggåva. Jag hoppas bara att det inte är Dogecoin … ”Musk svarade:” Det är det. ”

VD dök senare upp i avsnittet Weekend Update i showen, klädd i gawky-tittande tweeds och bad värdarna att ”kalla mig Dogefather” – en hänvisning till en tweet som han skrev förra veckan för att annonsera utseendet.

Många trodde att Musks utseende skulle pumpa upp till en dollar, även om verkligheten idag har visat sig vara helt annorlunda.

Dogecoin sjönk så lågt som $ 0,437 på söndag eftermiddag. Dess nuvarande pris är 50 cent – det är trettio procent lägre än igår. Musk, som vanligtvis är mycket högljudd på Twitter om allt som Dogecoin har, har varit tyst.

Tro på hypen?

Fortfarande, lojala DOGE-fans pekar till det faktum att myntet kraschade den 20 april bara för att återhämta sig knappt två veckor senare. Dogecoin-fans hade kampanjer på sociala medier för att göra den dagen ’Internationella dogedagen ’– synkroniserat med den årliga stonerhelgen – men när 4/20 anlände sjönk Dogecoin från högst 42 cent till 27 cent.

Ångestiga spekulanter övervägde huruvida Dogecoin-valar kunde ha dumpat myntet i båda fallen för att sänka priset i hopp om att köpa tillbaka senare. Men de kunde inte samla avgörande bevis.

Prenumeranter på ordspråket ”alla nyheter är goda nyheter” kan hitta tröst i gårdagens publicitetsuppgång för Dogecoin. Enligt crypto social media stat aggregator LunarCrush, Dogecoin klockade 64 595 sociala medier nämner under de första två timmarna av kraschen.

Kanske ett bättre ordspråk för dagens händelser: ”Köp ryktet, sälj nyheterna.”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link