Dogecoin-priset sjönk 20% sedan Coinbase-noteringen, Bitcoin håller stadigt

I korthet

  • Dogecoin minskar med över 20% sedan det noterades på Coinbase förra veckan.
  • Men Bitcoin – trots att ha tagit flera träffar sedan maj – har mest handlat i sidled i flera dagar.

Dogecoin, kryptovalutan uppfann som ett skämt men nu anses av sitt växande antal innehavare vara en allvarlig tillgång, kämpar. Mememyntet har minskat med över 20% under den senaste veckan – trots att det noterades på Coinbase förra torsdagen.

Under tiden den bredare kryptomarknaden, ledd av Bitcoin, verkar ha stabiliserats efter några steniga veckor. Bitcoin har handlat i sidled den senaste veckan och upprätthåller supporten på över $ 35.000.

Dogecoin handlas för $ 0,31 just nu, enligt CoinGecko data. Förra veckan Coinbase, den största kryptobörsen i USA, meddelat det skulle lista myntet. Doges pris steg snabbt efter det första tillkännagivandet men då inte riktigt vika när handel blev tillgänglig dagar senare.

Och även när San Francisco-baserade utbyte sa det gav bort myntet på 1,2 miljoner dollar ”för att fira”, priset hölls stabilt. Men inte så länge – det har sjunkit sedan dess.

Det verkar som omCoinbase-effekt”Är ingen match för” Elon Musk-effekten ”i dessa dagar.

Musk, som för flera år sedan kallade Dogecoin sin ”favorit” -kryptovaluta – och till och med skämtsamt accepterade titeln ”Dogecoin CEO”, har en vana att flytta kryptomarknaden med sina tweets, särskilt Dogecoin och Bitcoin.

Och även om det inte går särskilt bra för närvarande, går Dogecoin – vars symboliska ekonomi gör att 10 000 mynt läggs till nätverket varje minut – mycket sämre: myntet har tappat 2,5% av sitt värde på 24 timmar. Eftersom så många mynt myntas så snabbt beror krypton på att de är uppköpta.

Bitcoin verkar däremot har återhämtat sig från flera veckors baisseartade känsla. Den största krypto efter marknadsvärde misshandlades först av Elon Musk tweets kritisera myntets energiförbrukning, sedan en enorm försäljning när Kinas centralbank och en handfull kinesiska betalningsföretag sa de skulle begränsa kryptotransaktioner. Den 19 maj kraschade 30% på bara 24 timmar.

Det då lidit när i början av den här veckan när amerikanska myndigheter tillkännagav att de hade återvunnit 2 miljoner dollar i Bitcoin från en ransomware-attack på Colonial Pipeline – vilket ledde till ytterligare en försäljning.

Men Bitcoin handlas nu till 37 000 dollar, vilket är ungefär var det var för sju dagar sedan. Och även om det inte är bra för innehavare, kan det vara ett tecken på att tidvattnet vänder.

Däremot Ethereum, den näst mest värdefulla kryptovalutan efter marknadsvärde, har svårare de senaste sju dagarna: den har tappat över 15% av sitt värde och handlades idag till 2 413 $. För inte så länge sedan hotade ETH att bryta över 5000 dollar.

Och medan vissa aktörer på marknaden nyligen har förväntat sig att Dogecoin skulle göra det bättre, särskilt med tanke på att det nu är noterat på den största börsen i Amerika, har det förmodligen redan överpresterat: Det är nu den sjätte största kryptovalutan med en börsvärde på 41,4 miljarder dollar. . Inte dåligt med tanke på att det uppfanns 2013 som ett skämt.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link