Dogecoin-priset hoppar 30% efter att Coinbase säger att det kommer att visa Token

I korthet

  • Dogecoin skapades som ett skämt.
  • Coinbase är seriös om att tjäna på sin popularitet.

Priserna på kryptovalutor har varit nere i dumpningarna de senaste dagarna, särskilt Dogecoin.

Men amerikansk kryptoutbyte CoinbaseTillkännagivandet i dag att det snart kommer att tillåta handel med den fjärde största token efter marknadsvärde har återupplivat Dogecoins förmögenheter.

DOGE, som handlades för så lågt som 0,38 dollar vid en tidpunkt på torsdagen, går nu för 0,50 dollar över börser där det är noterat, inklusive Binance, FTX och Kraken.

Coinbases notering av token – planerad för de kommande ”4 till 6 veckorna”, enligt VD Brian Armstrong på ett inkomstsamtal – kan minska i mobilhandelsappen Robinhoods DOGE-verksamhet. Efter att ha jagat Robinhood i flera veckor har den nyligen offentliga Coinbase gått över den för att bli den fjärde mest populära appen i Apple Store och den tredje mest populära Android-nedladdningen.

Robinhood, som marknadsför sig som en lättanvänd app för inköp av aktier och kryptovalutor, har dragit nytta av Coinbases ovilja att lägga till Dogecoin, samtidigt som det efterfrågar efter token bland krypto-nyfikna detaljinvesterare; DOGE är en av bara sju kryptovalutor som finns tillgängliga i appen. (Dogecoin-frenzies har också upprepade gånger orsakat avbrott i Robinhood.)

Dogecoin är ett skämt-token, skapat 2013 i hyllning till Shiba Inu ”Doge” -meme och för att parodiera den inneboende absurditeten i vissa aspekter av kryptokulturen. I flera år, trots det låga priset på mindre än ett öre, fastnade det som ett slags tips, ofta används för att trolla medel till välgörenhetsorganisationer.

Men tack vare lika mycket till aktivistfans och till Twitter-kontot för Teslas VD och Dogecoin-superfan Elon Musk, började Dogecoin få dragkraft som en spekulativ investering i år. Sedan början av året har det ökat i pris med mer än 4800% och drivit det till ett börsvärde över 60 miljarder dollar. Och det är inget skämt.

Dess uppåtgående bana har kommit i en serie platåer: först när den konsekvent stannade i området 0,04 till 0,08 dollar från början av februari till början av april. Efter det bröt det barriären på 0,25 dollar. Spekulanter hämtade sina förhoppningar om att Dogecoin skulle katapultera över $ 1-märket när ”Dogefather” Musk var värd för ”Saturday Night Live” den 8 maj.

Men tokens högvattenmärke kom två dagar före det utseendet, när det nådde nästan 0,69 dollar. Musks prestanda fick några stora innehavare att ta ut pengar och sänkte priset till 0,43 dollar. Det har kämpat för att komma tillbaka under dagarna sedan.

Meddelanden om Coinbase-noteringar har varit visad för att höja priset på kryptovalutor på kort sikt. En 31 mars Rapportera av Messari fann, ”Efter att ha kontrollerat för avvikare är det fortfarande uppenbart att Coinbase-noteringen har störst inverkan på priset bland börsnoteringarna med en genomsnittlig avkastning på fem dagar på 29%. Med tanke på nominellt värde tyder dessa resultat på att börsnoteringar, Coinbase leder oftare till en ökning av tillgångens avkastning. ”

Mycket boost, mycket wow.Source link